Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo blijft in race om kampioenschap
Gepubliceerd op maandag 20 mei 2019

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum op bezoek bij NQL in Burdaard. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen met 16-13. Na een ruststand van 5-7, lukte het ook dit maal om de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 11-19.

DWA Argo blijft in race om kampioenschap - na winst tegen NQL in Burdaard 

Er was zaterdag een kleine wijziging in de basisopstelling van trainer-coach André Pettinga. Yarin Smedema speelde op de plek van de afwezige Karen Oostmeijer.

NQL startte scherp en zette al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. De Friezen maakten gebruik van de niet goed oplettende DWA/Argo-spelers. Benjamin Pestoor wist als eerste de score voor DWA/Argo te openen. Na een tegendoelpunt van NQL verzilverde zijn broer Sam Pestoor even later een strafworp, zodat het 3-2 werd. Nadat NQL voor 4-2 zorgde, kwam DWA/Argo op dreef. Nick Brandsma en Benjamin Pestoor brachten samen een gelijke stand van 4-4 op het scorebord. Na nog een doelpunt van NQL kwam DWA/Argo pas echt op gang. Door drie doelpunten op rij uit handen van Tom van der Laan en Natasja Schuuring (2x) gingen beide ploegen de rust in met een 5-7 ruststand.

Na de pauze ging DWA/Argo verder met scoren. Tom van der Laan schoot twee maal raak en zette daardoor 5-9 op het scorebord. NQL leek zich al snel over te geven, want na één doelpunt konden Natasja  Schuuring (2x), Lisanne Pettinga, Lisette Hamminga  en Nick Brandsma achter elkaar scoren. Hierdoor stond er een 6-14 stand op het scorebord. De wedstrijd was in deze fase beslist.  NQL en DWA/Argo speelden de wedstrijd uit, waarbij beide ploegen nog om en om tot goals kwamen. Opvallend wapenfeit was nog dat Yarin Smedema koelbloedig een strafworp verzilverde en verder maakte de meegereisde Ilse Kamstra ook nog haar debuut in het eerste team van DWA/Argo. Uiteindelijk sloot Tom van der Laan de wedstrijd af met twee treffers op rij. Hierdoor werd de eindstand 11-19 en DWA/Argo kon dus de punten mee terug nemen naar Winsum en Bedum.

Door dit resultaat blijft DWA/Argo koploper Harkema op de voet volgen. Er zijn nog drie lastige wedstrijden te gaan, voordat de competitie klaar is.  Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel tegen DTS.  Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan. De week erna volgt dan de topper tegen koploper Harkema.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (5x), Natasja Schuuring (4x), Nick Brandsma (3x), Benjamin Pestoor (2x), Sam Pestoor (2x), Yarin Smedema (1x), Lisanne Pettinga (1x), Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:
Spannum  - Invicta/Frigro  15-19
NQL      - DWA/Argo        11-19
DTS      - SIM             29-12
DTL      - Harkema         14-16

Stand:
Harkema         11-18
DWA/Argo        11-17
DTL             11-15
DTS             11-12
Invicta/Frigro  11-10
Spannum         11-10
NQL             11- 5
SIM             11- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter