Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo andermaal maatje te groot voor Zunobri
Gepubliceerd op maandag 10 februari 2020

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hun return tegen Zunobri in Zuidhorn. Na een ruststand van 5-9 bleef DWA/Argo de gehele wedstrijd op voorsprong en werd de eindstand 11-21.

DWA Argo andermaal maatje te groot voor Zunobri - zaterdag 8 februari 2020 

Tegen Zunobri speelde DWA/Argo in november al in Winsum. Toen won de ploeg van trainer-coach André Pettinga met 18-11. Tot zaterdag kon Zunobri vijf punten bij elkaar spelen, terwijl DWA/Argo bovenaan de ranglijst stond met twaalf punten.

Zunobri wist zaterdag de score te openen, maar Gert-Jan Stulp maakte al snel namens de gasten de gelijkmaker. Opnieuw was het Zunobri dat het voortouw nam, waarna de stand een lange tijd op 2-1 stond. Na enige tijd kon Yarin Smedema het gat van de korf vinden, wat resulteerde in een gelijke stand van 2-2. Nick Brandsma zorgde met een strafworp voor de 2-3, maar Zunobri verzilverde een vrije bal waardoor er opnieuw een gelijke stand op het scorebord stond. In deze fase nam DWA/Argo het initiatief over in de wedstrijd. Lisette Hamminga en Tom van der Laan zorgden ervoor dat er een verschil van twee doelpunten kwam en toen Zunobri wederom scoorde maakte Lisette Hamminga de 4-7. Zunobri gaf zich nog niet gewonnen en zorgde voor 5-7. Vlak voor rust wisten Nick Brandsma en Gert-Jan Stulp beide te scoren en dat zorgde ervoor dat de ploegen met een ruststand van 5-9 de kleedkamers ingingen.

Na de pauze ging DWA/Argo meteen verder met scoren. Door vijf treffers op rij uit handen van Lisette Hamminga, Tom van der Laan, Gert-Jan Stulp, Karen Oostmeijer en Yarin Smedema werd meteen duidelijk gemaakt dat Zunobri geen kans meer zou krijgen om het DWA/Argo nog moeilijk te maken. Zunobri maakte wel weer twee treffers, maar opnieuw waren Gert-Jan Stulp en Lisette Hamminga namens de gasten trefzeker. Zunobri antwoorde nu met drie treffers op rij, maar DWA/Argo liet zien dat het ook drie treffers achter elkaar kon maken. Deze kwamen uit handen van Lisette Hamminga, Tom van der Laan en Nick Brandsma. Bij 10-19 wist Zunobri wist nog één maal te scoren, waarna Lisette Hamminga en Natasja Schuuring met de laatste twee treffers de eindstand bepaalden op 11-21.

DWA/Argo is de komende twee zaterdagen vrij en zal op 29 februari weer in actie komen. Dit maal staat de return tegen De Pein op het programma. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden want in het vorige duel wist De Pein te winnen. DWA/Argo zal alles op alles zetten om nu wel de twee punten mee naar huis te nemen. Het duel tegen De Pein zal om 18.10 uur van start gaan in Houtigehage.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (6x), Gert-Jan Stulp (4x) Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (3x), Yarin Smedema (2x), Karen Oostmeijer (1x), Natasja Schuuring (1x).

Uitslagen:
Zunobri  - DWA/Argo  11-21
Korwi    - De Pein   niet bekend
 

Stand:
DWA/Argo        8-14
Leeuwarden      7-10
SDO             7-10
De Pein         7- 7
Zunobri         8- 5
Stadskanaal’74  7- 4
Korwi           6- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter