Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DIO/Bedum zet ongeslagen reeks voort
Gepubliceerd op maandag 10 april 2017

DIO Bedum zet ongeslagen reeks voort na winst op Pelster Cito uit Zeist

De volleybal heren van DIO/Bedum wisten afgelopen zaterdag de negende overwinning op rij te behalen. Pelster Cito was dit keer het slachtoffer. De ploeg uit Zeist kon het de Bedumers in eigen huis net niet lastig genoeg maken. De thuisploeg kwam in twee sets dichtbij, maar moest uiteindelijk toch met 0-3 het hoofd buigen voor de ploeg uit Bedum. Dankzij deze overwinning houden de Bedumers zicht op een tweede plaats in de Topdivisie.

DIO/Bedum heeft sinds de winterstop de smaak goed te pakken. Slechts één keer werd er verloren, maar de daarop volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen. Vorige week nog werd voormalig koploper Sliedrecht met 3-0 verslagen. Cito was op voorhand gewaarschuwd dat het geen eenvoudige wedstrijd zal worden. Voor de Bedumers was dat ook het geval. In Bedum kwam DIO nog met 0-2 achter tegen Cito, maar wist toen de wedstrijd te winnen met 3-2.

Cito had aan het begin van de eerste set ook het betere van het spel, ondanks de vele serve fouten aan beide kanten. DIO keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Vooral passend had DIO het in die fase moeilijk, maar beetje bij beetje kreeg ploeg van coach Edwin ten Kate grip op het spel. Halverwege de set stond DIO weer op gelijke hoogte. Het spel bleef vanaf dat moment op en neer gaan. Uiteindelijk was het DIO dat het eerste setpunt kon noteren. Een goeie serve van Tobias Havinga zorgde voor genoeg problemen bij de thuisploeg, waardoor DIO de aanval kon overnemen en het winnende punt binnen kon slaan (23-25).

In de tweede set waren de Bedumers heer en meester. Met veel servedruk en goed verdedigend spel nam DIO al snel een ruime voorsprong van zeven punten. Via 4-12 en 7-16 werd de voorsprong verder uitgebouwd. Cito kwam er niet aan te pas in de tweede set. Bij een stand van 16-24 sloeg de thuisploeg de bal in de blokkering van Gerben Geertsema. Hierdoor kwam DIO op een 0-2 voorsprong.

Set nummer drie ging weer gelijk op. Pas bij een stand van 11-12 kon DIO langzaam aan weglopen. Dit kwam voornamelijk door uitstekend verdedigend werk van de Bedumers. Bij een stand van 13-20 leek het ook een gemakkelijke derde set te worden, maar niets was minder waar. Cito knokte zich terug in de wedstrijd en naderde DIO tot op één punt. De inhaalslag kwam net te laat voor de thuisploeg, want bij een stand van 23-24 was het DIO/Bedum dat het winnende punt wist binnen te slaan.

Met nog één wedstrijd voor de boeg zit het seizoen er bijna op voor DIO/Bedum. Over twee weken komt de nummer vijf Webton Hengelo langs in sporthal de Beemden. De wedstrijd zal beginnen om 19:30. 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM