Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DIO wint de Derby van het Noorden
Gepubliceerd op maandag 14 november 2016

DIO Bedum wint de Derby van het Noorden

DIO/Bedum heeft afgelopen zaterdag in eigen huis de studenten van Donitas uit Groningen verslagen met 3-1. Door deze overwinning houden de Bedumers de aansluiting met de bovenste plaatsen in de Topdivisie.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum zag zijn team in de eerste set goed van start gaan. Een kleine 2-4 achterstand werd al redelijk snel omgezet in een 6-4 voorsprong. Mede door een goed passende Niels Kuypens kon spelverdeler Thijs Homan de aanvallers goed bedienen. Het gaatje werd alsmaar groter en bij een stand van 15-10 in het voordeel van de Bedumers was coach Romke Praamstra van Donitas genoodzaakt een time-out aan te vragen. Dit had niet het gewenste effect. Nico Hoekstra zette vervolgens een goede serve serie neer, waardoor DIO verder uit liep. De eerste set ging mede daardoor met overtuiging naar de Bedumers met 25-15.

Ook in de tweede set was het de thuisploeg die beter voor de dag kwam. Bij een stand van 10-7 leek het gat weer geslagen.  Aan de kant van DIO was onder andere Lennart Harmsen van grote waarde. De ex-Donitater speelde een zeer sterke wedstrijd tegen zijn oude ploeg. Richting het einde van de tweede set was het gat inmiddels vijf punten in het voordeel van DIO (20-15) en leek het wederom ook een eenvoudige tweede set te worden. Daar dachten de Bedumers iets te makkelijk over, want de studenten uit de Groningen kwamen toch weer dichterbij. Gelukkig voor het massaal aanwezige publiek was de thuisploeg toch weer op tijd bij de les en werd set nummer twee met 25-23 gewonnen.

In de derde set gaven de mannen van Donitas meer tegenstand. Geen van beide ploegen kon echt weglopen, waardoor het spel redelijk in evenwicht bleef. Pas aan het eind van de derde set werd het verschil gemaakt in het voordeel van de Groningers. Donitas pakte de derde set met 25-27, waardoor de studenten weer terug in de wedstrijd waren.

DIO/Bedum liet zich echter niet voor een tweede keer het kaas van het brood eten. In de vierde set pakte de thuisploeg de draad weer op en nam het al snel de leiding. Het gat was bij een stand van 9-6 al geslagen. Van daaruit werd de voorsprong verder uitgebreid en leek de winst niet meer in gevaar te komen. Bij een stand van 24-20 sloeg Lennart Harmsen de bal via het blok van Donitas uit, waardoor DIO een mooie 3-1 overwinning kon bijschrijven.

Volgende week staat er een zware en lastige wedstrijd op het programma. In Zaandam zullen de Bedumers het op gaan nemen tegen Zaanstad. Aanvang 19:00.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM