Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DIO/Bedum in vijf sets langs Zaanstad
Gepubliceerd op maandag 13 maart 2017

DIO Bedum in vijf sets langs Zaanstad

In een kolkende sporthal De Beemden wisten de heren volleyballers van DIO/Bedum wederom een overwinning te boeken. Dit keer was het slachtoffer Zaanstad, dat op basis van de minste verliespunten bovenaan staat in de Topdivisie. Het was zeker geen eenvoudige overwinning. De Bedumers wisten een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning.

Op voorhand wist DIO dat het geen gemakkelijke avond zou worden. In de uitwedstrijd tegen de Zaandammers hadden de Bedumers niets in te brengen. Een terechte 3-0 nederlaag was toen het eindresultaat. Helaas weet bijna elke tegenstander dat DIO in thuiswedstrijden haast niet te kloppen is. Alleen HLB/Van Daal wist in Bedum te winnen.

Beide ploegen begonnen goed aan de eerste set. Zaanstad wist gedurende de set zo af en toe een gaatje van maximaal twee punten te maken, maar de Bedumers kwamen vervolgens weer langszij. Pas richting het einde van de set sloeg Zaanstad toe. Bij een stand van 19-22 was het verschil gemaakt. Uiteindelijk ging de set met 22-25 naar Zaanstad.

In de tweede set deed de ploeg uit de Randstad er nog een schepje bovenop. Al snel keek DIO  tegen een 2-6 achterstand aan. Via de setstanden 2-9 en 3-11 liep Zaanstad verder uit. DIO leek het compleet kwijt te zijn in de tweede set, maar bij een stand van 11-20 kreeg onder andere Jochem van der Veen het op de heupen met zijn serve. Puntje voor puntje kwamen de Bedumers terug tot 18-21 en 20-22. Helaas voor DIO kwam de inhaalrace net te laat. Zaanstad pakte ook de tweede set met 20-25.

Set nummer drie werd een prooi voor de thuisploeg. DIO begon overtuigender te spelen. Mede dankzij het thuispubliek, dat nog maar eens achter de ploeg ging staan, pakten de Bedumers de derde set met 25-22.

DIO denderde vervolgens door in de vierde set (25-18) en kon zich op gaan maken voor een vijfde set. Het publiek ging er nog maar eens goed voor zitten. Wederom pakte de thuisploeg aan het begin van de set een voorsprong. Verdedigend en aanvallend waren de Bedumers de bovenliggende partij en bouwde de voorsprong verder uit. Bij een stand van 14-9 waren daar de eerste wedstrijdpunten. Met een ace maakte Gerben Geertsema het af.

Door deze overwinning blijft DIO/Bedum op een vierde plaats staan in de competitie. Met nog vijf wedstrijden te gaan en 8 punten achter op de koploper, doen de Bedumers nog volop mee voor een plek bij de top drie. Over twee weken speelt DIO een uitwedstrijd tegen Compaen in Oostzaan.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM