Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DIO/Bedum geeft koploper Sliedrecht geen kans
Gepubliceerd op maandag 03 april 2017

DIO Bedum geeft koploper Sliedrecht geen kans

Afgelopen zaterdag stond er een mooie wedstrijd op het programma in sporthal de Beemden. De volleybal mannen van DIO/Bedum namen het op tegen koploper Sliedrecht. Het in groten getale aanwezige publiek zag de thuisploeg een uitstekende wedstrijd spelen. De Bedumers boekten een verdiende 3-0 overwinning.

De ploeg van coach Edwin ten Kate is momenteel bezig met een indrukwekkende zegereeks. De ploeg wist maar liefst zeven overwinningen op rij te boeken en daar is gisteren de achtste bijgekomen. In eigen huis zijn de Bedumers dit seizoen een bijna niet te kloppen ploeg. Slechts één keer werd er verloren. Sliedrecht wist op voorhand dat het daarom geen gemakkelijk avond zou worden.

Gedurende de eerste set ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks.  Pas bij een stand van 16-15 in het voordeel van DIO, begon het aan de kant van Sliedrecht te haperen. De thuisploeg schroef de servedruk wat meer op, waardoor Sliedrecht de pass niet onder controle kreeg. De Bedumers liepen vervolgens uit naar 21-17 en 23-17. Bij een stand van 24-19 werd het setpunt binnen geslagen.

In de tweede set ging DIO/Bedum door waar het gebleven was. Sliedrecht kreeg geen vat op serve van onder andere Gerben Geertsema. Bij een stand van 13-9 vroeg de coach van Sliedrecht een time-out aan. Dit had geen effect op de nog altijd serverende Geertsema. DIO liep verder uit naar 18-11. Richting het einde van set lukte het Sliedrecht om toch nog tot op twee punten van de thuisploeg te komen (22-20), maar DIO liet het niet verder komen. Met 25-21 werd ook de tweede set gewonnen.

Ook in de derde set waren het de Bedumers die de bovenliggende partij waren. Al snel stond er een 5-1 voorsprong op het bord. Sliedrecht knokte zich vervolgens weer terug tot 12-11. Vanaf dat moment ging het gelijk op tot aan 18-18. DIO nam daarna weer het heft in hadden. Dankzij enkele mooie kill-blokkeringen kon de thuisploeg de voorsprong weer uitbreiden. Het thuispubliek ging op de banken staan, want bij 24-20 stonden daar de eerste wedstrijdpunten op het scorebord. Sliedrecht kon er nog twee wegpoetsen, maar bij de derde was het wel raak. Jan Bakker sloeg de bal via de blokkering van Sliedrecht uit. Met 25-22 pakte DIO de derde set en daarmee een 3-0 overwinning.

Volgende week speelt de ploeg van Ten Kate een uitwedstrijd tegen de nummer acht uit de Topdivisie Pelster Cito in Zeist. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Bedumers nog altijd zicht op een mooie top 3 klassering.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM