Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Belangrijke eerste overwinning voor DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 24 september 2019

Belangrijke eerste overwinning voor DWA Argo in de veldcompetitie

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag de eerste punten gepakt in de veldcompetitie. Op het eigen veld in Winsum werd Harich verslagen met 16-13, na een ruststand van 9-7. DWA/Argo houdt in de stand door dit resultaat aansluiting met de andere ploegen.

DWA/Argo begon zaterdag wederom met Yarin Smedema in de basisopstelling op de plek van de nog altijd geblesseerde Natasja Schuuring. In de wetenschap dat er punten gepakt moesten worden, om niet al vroegtijdig in degradatienood te komen, begon de thuisploeg meteen scherp en fel. Van meet af aan hadden de Friezen het nakijken, want DWA/Argo zorgde steeds voor een voorsprong. Na de 1-0 uit handen van Lisette Hamminga en de 2-1 en 3-1 van Tom van der Laan en Lisanne Pettinga scoorden Hamminga en Pettinga allebei hun tweede treffer. Harich bleef aanklampen, maar na 5-4 was het andermaal DWA/Argo dat tot scoren kwam door treffers van Gert Jan Stulp en Nick Brandsma. Bij rust was de stand gevorderd tot 9-7, waarbij Benjamin Pestoor en andermaal Brandsma nog weer tot een treffer waren gekomen namens de thuisploeg.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld eigenlijk hetzelfde. DWA/Argo maakte steeds op tijd een gaatje en Harich kwam vervolgens weer dichterbij. Via 11-9 en 12-10 leek het na 13-11 echter toch nog mis te gaan. De Friezen kwamen voor het eerst sinds de 1-1 weer op gelijke hoogte en even leek het of de wedstrijd zou kantelen. De ploeg van trainer-coach André Pettinga hield echter het hoofd koel en Nick Brandsma, die ook al voor 13-11 had gezorgd, bracht zijn ploeg weer op voorsprong, 14-13. Harich speelde in deze slotfase alles of niets in een poging om nog punten te pakken. Het moest daarbij echter noodgedwongen overtredingen maken, welke door de goed leidende scheidsrechter Hidding werden bestraft met respectievelijk een vrije bal en een strafworp. Karen Oostmeijer en Gert Jan Stulp wisten met deze kansen wel raad en verzilverden ze koelbloedig. Zij trokken met hun treffers de wedstrijd definitief naar zich toe. De Friezen waren geklopt met 16-13. Deze eerste overwinning betekent dat DWA/Argo weer aansluiting heeft met alle ploegen in de ranglijst. Het verschil tussen de bovenste en onderste plek is na drie gespeelde wedstrijden maar twee punten. Geen enkele ploeg is ongeslagen, of nog zonder punten.

Aanstaande zaterdag speelt andermaal een thuiswedstijd. Dan komt Oerterp/VKC uit Ureterp/Siegerswoude op bezoek in Winsum. Deze ploeg was afgelopen week in de beker nog veel te sterk voor DWA/Argo. In Ureterp wist het DWA/Argo toen met 26-12 uit de beker te knikkeren. Zaterdag zal DWA/Argo zich willen revancheren voor die magere prestatie. Dat zal lastig zijn, want datzelfde Oerterp/VKC bracht kampioenskandidaat Hoogkerk zaterdag het eerste verlies toe en voegde zich nadrukkelijk bij de favorieten voor de bovenste plaats.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4), Gert Jan Stulp (3), Lisette Hamminga (2), Benjamin Pestoor (2), Lisanne Pettinga (2), Tom van Laan (1), Karen Oostmeijer (1) en Sam Pestoor (1).

Uitslagen:
Rood-Wit     - Noordenveld  26-17
Oerterp/VKC  - Hoogkerk     15-10
DWA/Argo     - Harich       16-13
Thrianta     - De Granaet   21-22

Stand:
Hoogkerk     3-4
Oerterp/VKC  3-4
Rood-Wit     3-4
De Granaet   3-4
Noordenveld  3-2
Harich       3-2
DWA/Argo     3-2
Thrianta     3-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter