Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Basketballers Bedum in zinderende wedstrijd langs Dokkum
Gepubliceerd op maandag 11 januari 2016

Zaterdag 9 januari speelde het U22 team van Bedum Blues haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen BV Arrows uit Dokkum. De friezen, nummer twee van de competitie, waren vol goede moed afgereisd naar Bedum.

Basketballers Bedum in zinderende wedstrijd langs Dokkum

Bedum begon matig aan de wedstrijd, wat resulteerde in een stand van 15-22 na het eerste kwart. In het tweede kwart begonnen de Bedummers sterk en kwamen ze tot op drie punten van Dokkum.

De ploeg uit Dokkum wist in het tweede kwart weer uit te lopen, met rust stond de ploeg uit Dokkum met 35-43 voor. Bedum Blues kwam goed uit de kleedkamer, De ploeg uit Bedum boog binnen vijf minuten de achterstand om in een voorsprong van vier punten. Ze gingen aan het einde van het derde kwart door waar ze begonnen waren.

Bedum scoorde in het derde kwart liefst 31 punten en stond zo voor het begin van het vierde en laatste kwart met dertien punten voor. Aan het begin van het vierde kwart kwam Dokkum een paar punten terug. Bedum wist in het begin nog om de voorsprong in stand te houden, maar toen de ploeg uit Dokkum met een fullcourt press ging spelen, ging het meteen een stuk beter. De ploeg uit Dokkum stond met nog drie seconden te gaan met twee punten voor.  Met nog een seconde op de klok kreeg Niek Kwant van Bedum Blues drie vrije worpen, omdat er op een driepunter een fout werd gemaakt. Als hij er twee zou scoren zou er minimaal vijf minuten verlengd worden, scoorde hij ze alle drie dan had Bedum gewonnen. Met goede moed ging Kwant aan de vrije worplijn staan. De eerste twee gingen erin, wat al voor een lichte euforie leidde in het veld en op de tribune. Met nog een seconde op de klok en nog een vrije worp te gaan was de spanning om te snijden. Kwant wist de derde vrije worp er ook in te gooien, de spelers waren dol van vreugde, maar er moest nog wel een seconde gespeeld worden. Dokkum probeerde het nog wel met een lang afstandsschot, maar die ging er niet in.

Topscorers aan de kant van Bedum waren Patrick Heres met 23 punten en Remi Haveman met 18 punten, maar Niek Kwant was de gevierde man met zijn winnende vrije worpen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM