Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verslag Open Dag brandweer Bedum
Gepubliceerd op maandag 13 oktober 2014

Op zaterdag 4 oktober hield de brandweer van Bedum een open dag, er waren tal van activiteiten in en rond de brandweerkazerne aan de Industrieweg 15 in Bedum.

Om plm. 10.00 uur opende de rayon commandant van de Veiligheidsregio Groningen, cluster 't Hogeland, Robert de Wit, de open dag door middel van een presentatie van de Veiligheidsregio Groningen aan de raadsleden en burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum. Hierna werden de raadsleden en wethouders gevraagd mee te doen aan een inzet van de brandweer, hier werd goed gehoor aan gegeven, spontaan melden er zich 4 gemeentebestuurders aan als hulpverlener en 2 als slachtoffer voor in de voertuigen, er was een ongeval met beknelling in scene gezet die de gemeente bestuurders moesten oplossen, uiteraard met behulp van de ervaren brandweermensen als achterban, daarna waren er diverse stands ingericht in en om de kazerne van o.a. stichting Groningen Hartveilig, EHBO afdeling Bedum, brandpreventie van de Veiligheidsregio Groningen, en de brandwondenstichting waar de gemeentebestuurders nog informatie konden verkrijgen 's Middags was er open huis voor de Bedumer bevolking, dit werd luid aangekondigd door de Amerikaanse brandweerwagen van de bosbrandweer Noord Nederland uit Niebert die rond 13.00 uur een rondrit door Bedum maakte. Hierbij kwamen veel mensen af op de open dag aan de Industrieweg.

Tijdens de open dag werden er diverse demonstraties gegeven door de brandweer van Bedum, zoals, een in scene gezet ongeval met beknelling waar 2 personen auto's met elkaar in botsing waren gekomen en waar 2 slachtoffers bevrijd moesten worden, ook kon het publiek zelf ervaren hoe het is om door een rokerige ruimte te lopen, (eventueel met ademlucht op), en een fictieve brandhaard te zoeken, men kon ervaren hoe een brand door vlam in de pan ontstaat, er kon met de hydraulische spreider en de schaar ervaren hoe (eenvoudig) je een fiets in stukken knipt, wat gebeurt er als je echt vlam in de pan krijgt, hoe knalt een eenvoudig campinggasflesje, en wat zijn de gevaren hiervan, voor de kinderen waren er spuitpoppen, de bosbrandweer Noord Nederland was met 3 voertuigen aanwezig, een Amerikaanse ladderwagen met 2e bestuurder op de achteras en 2 echte 4x4 blusvoertuigen, er was veel belangstelling voor een ritje met een echte brandweerauto, de belangstelling was zo groot dat ook een voertuig van de bosbrandweer nog werd ingezet voor enkele rondritjes. Alle voertuigen waren voor bezichtiging beschikbaar. De personeelsvereniging "Plicht en Vriendschap" stond de hele dag klaar met koffie, thee, frisdranken en snacks. 's Middags waren er enkele stands bijgekomen waaronder 112Groningen.nl, en draaide er een film van brandweeroefeningen vroeger en nu.

De brandweerpost Bedum kan terug kijken op een geweldige open dag met veel publieke belangstelling en natuurlijk heeft het prachtige weer hierin zeker een positieve wending aan gegeven.

De brandweerpost Bedum bedankt dan ook alle medewerkers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM