Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Verbijstering en opluchting in Bedum. Grote verslagenheid bij het brandweerkorps.
Gepubliceerd op woensdag 02 maart 2011

(van onze redactie)

Na het bekend worden van de arrestatie van de mogelijke dader van enkele autobranden in Bedum heerst er in het dorp opluchting.  Opluchting voor het feit dat de politie een mogelijke dader heeft te pakken. Want de schrik zit er nog steeds in bij de inwoners van Bedum. “Wanneer is mijn auto aan de beurt?” vroegen velen zich af. Een paar keer scheelde het maar weinig of naast gelegen woningen waren in vlammen opgegaan, met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

Verbijstering en opluchting in Bedum. Grote verslagenheid bij het brandweerkorps Bedum.

Maar toen tevens bekend werd dat een 26 jarige brandweerman van het bedumer brandweerkorps opgepakt was, was er opperste verbijstering.  Hoe is het mogelijk dat een lid van de vrijwillige brandweer dit kon doen. Want als brandweerman weet je wat voor verschrikkelijke gevolgen een brand met zich meebrengt. De 26 jarige brandweerman werd dinsdagmorgen vroeg van zijn bed gelicht. De hele dag was er op enkele locaties in Bedum nader onderzoek door de politie. De verslagenheid in het Bedumer brandweerkorps is bijzonder groot. Het voltallige korps kwam dinsdagavond 1 maart bijeen in de brandweerkazerne van Bedum om het slechte nieuws te verwerken.  De brandweerlieden werden bijgepraat door de korpsleiding. Daar was ook Burgemeester Henk Bakker bij aanwezig. Alle 21 vrijwilligers van de brandweer konden hun hart luchten. Volgens commandant Koos Poelma is de klap erg hard aangekomen, temeer dat deze jonge brandweerman altijd erg loyaal en integer met de andere aan het werk was. “Je moet als brandweerman 100% op elkaar kunnen vertrouwen”, aldus Koos Poelma. Volgens hem is het onderlinge vertrouwen even groot als voorheen.

Vele media hebben er dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart uitgebreid aandacht aan geschonken. De meeste kranten en andere media spreken van “een mogelijke verdachte”, maar de Noorderkrant van woensdag 2 maart spreekt in de kop van het artikel over: “Spuitgast dader autobranden”.  De mogelijke verdachte is door de Noorderkrant hiermee al veroordeelt.

De 26-jarige man werd dinsdag opgepakt op verdenking van het stichten van een autobrand en twee pogingen daartoe. Hij zit momenteel vast voor verhoor. Voor zover nu bekend heeft hij nog geen bekentenis afgelegd.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM