Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Burgernet belt vanaf 1 februari met nummerherkenning
Gepubliceerd op woensdag 02 februari 2011

Burgernet belt vanaf 1 februari met nummerherkenning

Vanaf 1 februari belt Burgernet met een herkenbaar telefoonnummer. Bij een telefoontje van Burgernet is dan direct te zien dat het om een burgernetmelding gaat. Door te kiezen voor een herkenbaar nummer is de verwachting dat nog meer aangesloten mensen deelnemen aan een burgernet-actie.

De politie en de deelnemende gemeenten, waar ook de gemeente Bedum, adviseren het herkenbare telefoonnummer (0343-529850) op te slaan in de telefoon. Komt er een burgernetmelding, dan is dat direct in het telefoonscherm te zien.

Reden nummerherkenning
De reden om nummerherkenning in te voeren is met name de verbazing die het bellen met een privénummer veroorzaakte bij een deel van de Burgernetdeelnemers. Omdat men hierdoor de oproep niet als een Burgernetoproep herkent, kiezen bepaalde deelnemers ervoor het gesprek niet aan te nemen. Hierdoor missen deelnemers oproepen, terwijl men juist graag aan elke actie die er in de wijk is meedoet. Door het telefoonnummer 0343-529850 op te slaan in de telefoon, herkent het toestel de Burgernetmelding en toont dit in het scherm van de mobiele telefoon.
 
Burgernetoproep en zelf bellen
Burgernet belt vanaf volgende week met het zichtbaar telefoonnummer. Het 0343-nummer van de Burgernetoproep is echter niet hetzelfde als het telefoonnummer dat gebruikt wordt als het telefoonnummer dat gebruikt wordt om informatie door te geven over de actie. Om verwarring te voorkomen is het verstandig beide nummers op een andere wijze op te slaan op de telefoon.
 
1.         Vanaf 1 februari staat het telefoonnummer 0343-529850 in het telefoonscherm als de deelnemer een Burgernetoproep ontvangt. Verstandig is dit nummer in de telefoon op te slaan onder de naam: Burgernetoproep. De term ‘Burgernetoproep’ staat dan in het scherm als de deelnemer wordt gebeld.
2.         Als de deelnemer tijdens een Burgernetactie informatie heeft over de melding, dan is 0800-0011 het gratis telefoonnummer om direct in contact te komen met de meldkamer van de politie. Dit telefoonnummer wordt ook genoemd tijdens de melding. Om verwarring te voorkomen, kunt u dit nummer opslaan onder de naam Burgernet (terugbellen).
 
Deelnemers ontvangen mailing
In de deelnemende gemeenten in de provincie Groningen heeft Burgernet ruim 14.000 deelnemers. Al die deelnemers ontvangen de komende week via de e-mail bericht over de wijze waarop Burgernet de melding uit gaat geven. In die mailing staat ook de uitgebreide werkwijze om de nummers in een telefoon op te slaan. Oviergens geldt de nummerherkenning voor alle deelnemers in Nederland.
 
Burgernet
Om Burgernetacties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat een groot deel van de bevolking is aangesloten. U kunt zich voor burgernet aanmelden via www.burgernet.nl . Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.

 
Duo voor bedreiging aangehouden
Gepubliceerd op zaterdag 29 januari 2011

Duo voor bedreiging aangehouden

De politie heeft vrijdagavond twee mannen (26 en 37 jaar) uit Groningen aangehouden. Er was bij de politie melding binnengekomen dat twee fietsende mannen (46 en 47) uit Zuidwolde en Groningen op het Heerdenpad waren bedreigd met een mes.

Op het Heerdenpad, gelegen in de wijk Ulgersmaborg, zijn de afgelopen jaren al verschillende overvallen geplaagd. Deze maand is dit al de zoveelste  overval / bedreiging. Heerdenpad staat dan ook al bekend als het “overvalpad” .  Het bleek dat de beide fietsende mannen door een man op een snorfiets waren ingehaald. De snorfietser had met een mes stekende bewegingen gemaakt naar beide fietsers. Even verderop werden zij aangesproken door een tweede man die hen vroeg of hij “wat mocht vragen”. Beide fietsers waren daarna hard doorgefietst en belden direct de politie. Bij een zoektocht in de omgeving konden agenten beide verdachten op basis van signalementen aanhouden. Na fouillering vonden agenten een mes en een schroevendraaier in hun kleding. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat in Groningen. De politie stelt een onderzoek in. Ook bekijkt de politie of de verdachten verantwoordelijk zijn voor de recentelijk straatroven op het Heerdenpad.

 
Automobilist aangehouden in Bedum
Gepubliceerd op donderdag 27 januari 2011

Automobilist aangehouden in Bedum 26 januari 2011

De politie heeft woensdagmiddag 26 januari op de St. Annerweg in Bedum een 20-jarige automobilist uit Delfzijl bekeurd.

De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was de auto waarin hij reed niet APK-gekeurd en was het voertuig niet verzekerd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

 
Snelheidscontrole in Bedum
Gepubliceerd op maandag 24 januari 2011

Image

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde maandag 24 januari 2011  in Bedum op snelheid. De snelheid werd gecontroleerd op Boterdiep W.z. van het aantal  van 348 gecontroleerde auto’s waren er 97 in overtreding. Een gedeelte van Boterdiep W.z. nodigt bij binnenkomst van Bedum uit om niet direct de snelheid aan te passen. Daaruit is het hoge aantal, meer dan 35 %,  snelheidovertreders te verklaren.  De hoogst gemeten snelheid is 86 km/uur, waar 50 km/ uur is toegestaan.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 313 - 321 van 321

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM