Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Politie zoekt getuigen van vernielingen in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 09 februari 2011

Image

De politie in Bedum zoekt getuigen van vernielde auto’s in Bedum. De vernielingen vonden vrijdagavond en –nacht plaats, van 4 op 5 februari jl. De incidenten vonden plaats in de omgeving van het station Bedum, aan de Langs de Lijn en de Stationsweg, en in de Zeeheldenbuurt, de Karel Doormanstraat, Van Speijkstraat en Van Heemskerckstraat.

In de meeste gevallen werden ruitenwissers en spiegels afgebroken. Ook werd in twee auto’s ingebroken. Hierbij werd in ieder geval navigatieapparatuur weggenomen. Inmiddels hebben acht gedupeerden aangifte gedaan. Mogelijk zijn nog meer mensen gedupeerd. De politie adviseert mensen om auto’s goed af te sluiten en alle waardevolle spullen uit de auto te halen. En de politie vraagt getuigen zich te melden. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Er kan nu ook via Twitter rechtstreeks contact gezocht worden met buurtagent Erik Ham .

 
Gevonden & verloren voorwerpen gemeente Bedum maand januari 2011
Gepubliceerd op zondag 06 februari 2011

Image

In de gemeente Bedum is in de maand januari aangifte gedaan van de volgende gevonden & verloren goederen:

Verloren voorwerpen: gsm nokia express, diverse sleutels, boekenbon, map met pasjes

Gevonden voorwerpen
: gouden armband,

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met de regiopolitie te Bedum 0900-8844 of zich vervoegen aan het politiebureau, De Vlijt 8 te Bedum (maandag tm vrijdag  08.30 uur – 12.00 uur).

 
Woningbrand aan de Sint Annerweg te Bedum
Gepubliceerd op donderdag 03 februari 2011

Bedum:  Op donderdagochtend 3 februari om plm. 07.38 uur werd de brandweer van Bedum opgepiept voor een woningbrand aan de Sint Annerweg 34 te Bedum.


Foto's Wim de Vries

Onderweg kreeg de brandweer de mededeling van de AC dat de schuur/garage naast de woning in brand stond en dat de rook over het huis van de buurman trok en dat de bewoner inmiddels uit het pand was en de brandweer zou opvangen. Ter plaatse bleek er een hevige rookontwikkeling uit de garage te komen, direct werd er met 2 stralen hogedruk een inzet gedaan, het 2e voertuig van de brandweer zorgde met de motorspuitaanhanger voor de waterwinning vanuit een brede tochtsloot aan de andere kant van de weg en deze voertuig assisteerde ook met 2 stralen lagedruk voor veel water, de brand was na korte tijd meester, maar de brandweer kon niet meer voorkomen dat de garage aan de binnenzijde uitbrandde.

Nadat de brand geblust was werd de rook uit de garage geblazen met een ventilator, na een controle met de warmtebeeldcamera bleek het vuur overal uit te zijn, daarna kon de brandweer inpakken en keerde men terug naar de kazerne, de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, waarschijnlijk is dit kortsluiting geweest.

Foto's Wim de Vries

 

 

 

 

 

 

 

 
Burgernet belt vanaf 1 februari met nummerherkenning
Gepubliceerd op woensdag 02 februari 2011

Burgernet belt vanaf 1 februari met nummerherkenning

Vanaf 1 februari belt Burgernet met een herkenbaar telefoonnummer. Bij een telefoontje van Burgernet is dan direct te zien dat het om een burgernetmelding gaat. Door te kiezen voor een herkenbaar nummer is de verwachting dat nog meer aangesloten mensen deelnemen aan een burgernet-actie.

De politie en de deelnemende gemeenten, waar ook de gemeente Bedum, adviseren het herkenbare telefoonnummer (0343-529850) op te slaan in de telefoon. Komt er een burgernetmelding, dan is dat direct in het telefoonscherm te zien.

Reden nummerherkenning
De reden om nummerherkenning in te voeren is met name de verbazing die het bellen met een privénummer veroorzaakte bij een deel van de Burgernetdeelnemers. Omdat men hierdoor de oproep niet als een Burgernetoproep herkent, kiezen bepaalde deelnemers ervoor het gesprek niet aan te nemen. Hierdoor missen deelnemers oproepen, terwijl men juist graag aan elke actie die er in de wijk is meedoet. Door het telefoonnummer 0343-529850 op te slaan in de telefoon, herkent het toestel de Burgernetmelding en toont dit in het scherm van de mobiele telefoon.
 
Burgernetoproep en zelf bellen
Burgernet belt vanaf volgende week met het zichtbaar telefoonnummer. Het 0343-nummer van de Burgernetoproep is echter niet hetzelfde als het telefoonnummer dat gebruikt wordt als het telefoonnummer dat gebruikt wordt om informatie door te geven over de actie. Om verwarring te voorkomen is het verstandig beide nummers op een andere wijze op te slaan op de telefoon.
 
1.         Vanaf 1 februari staat het telefoonnummer 0343-529850 in het telefoonscherm als de deelnemer een Burgernetoproep ontvangt. Verstandig is dit nummer in de telefoon op te slaan onder de naam: Burgernetoproep. De term ‘Burgernetoproep’ staat dan in het scherm als de deelnemer wordt gebeld.
2.         Als de deelnemer tijdens een Burgernetactie informatie heeft over de melding, dan is 0800-0011 het gratis telefoonnummer om direct in contact te komen met de meldkamer van de politie. Dit telefoonnummer wordt ook genoemd tijdens de melding. Om verwarring te voorkomen, kunt u dit nummer opslaan onder de naam Burgernet (terugbellen).
 
Deelnemers ontvangen mailing
In de deelnemende gemeenten in de provincie Groningen heeft Burgernet ruim 14.000 deelnemers. Al die deelnemers ontvangen de komende week via de e-mail bericht over de wijze waarop Burgernet de melding uit gaat geven. In die mailing staat ook de uitgebreide werkwijze om de nummers in een telefoon op te slaan. Oviergens geldt de nummerherkenning voor alle deelnemers in Nederland.
 
Burgernet
Om Burgernetacties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat een groot deel van de bevolking is aangesloten. U kunt zich voor burgernet aanmelden via www.burgernet.nl . Door burgernet vergoot de politie de kans om verdachten aan te houden of belangrijke informatie over een incident te krijgen.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 313 - 324 van 324

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM