Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Politie Groningen adviseert bewoners over inbraakbeveiliging
Gepubliceerd op dinsdag 14 februari 2012
Politie Groningen adviseert bewoners over inbraakbeveiliging - Bedum 14 februari 2012

De laatste weken wordt er in verschillende plaatsen in de provincie Groningen bij woningen ingebroken. In de afgelopen week weer bij een aantal woningen in Sellingen en Ter Apel. De politie heeft naar aanleiding van de inbraken een algemeen advies opgesteld. Zij wil haar bewoners graag preventief advies geven, daarmee hoopt de politie te bereiken dat het aantal inbraken bij woningen naar beneden zal gaan. Laten we een beetje meer opletten, dan voorkom je een hoop ergernis.

Hierbij het advies:

De politie adviseert huiseigenaren altijd ramen en deuren correct en met een nachtslot af te sluiten. Daarnaast zijn er speciale sloten op raampjes (bovenlicht) waardoor een inbreker een raam niet open kan breken. Zorg er ook altijd voor dat er geen goederen bij de woning staan die gebruikt kunnen worden om naar een bovenverdieping te klimmen. Regelmatig blijkt dat de beveiliging op een bovenverdieping slechter is dan op de begane grond. Daarnaast is het advies bij afwezigheid lampen met een tijdschakelaar aan te schakelen. Informeer ook bij afwezigheid buren die wel thuis blijven, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Het spreekt voor zich dat waardevolle spullen nooit in het zicht (bijvoorbeeld vensterbank) moeten liggen.

Inspanningen van politie
Naar aanleiding van de diefstallen houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Preventie
De politie adviseert bewoners om kritisch te kijken naar het hang- en sluitwerk van de woning. Als dit te wensen over laat neem dan maatregelen. Bij goed hang- en sluitwerk is de kans op een inbraak kleiner.

Kijk uit en wees alert
Er zijn sterke vermoedens dat personen die het op woningen hebben voorzien, overdag rondrijden om zich te oriënteren. De politie vraagt dan ook om altijd alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaad-situaties kan gebeld worden met 1-1-2. Leg bij verdachte situaties altijd zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan merk, type en kleur van een voertuig, kenteken, aantal personen en een omschrijving, rijrichting en gedragingen.
 
Vrachtwagencombinatie te zwaar beladen
Gepubliceerd op maandag 13 februari 2012

Vrachtwagencombinatie te zwaar beladen

De politie heeft donderdagochtend 9 februari op de Stedumerweg in Bedum een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eelde langs de kant van de weg gezet.

Een agent zag de bestuurder en controleerde hem. Na weging werd duidelijk dat het geheel ruim 11% te zwaar beladen was. Tegen de chauffeur en zijn werkgever wordt proces-verbaal opgemaakt.

 
Bedumer automobilist moet auto inleveren
Gepubliceerd op woensdag 01 februari 2012

Bedumer automobilist moet auto inleveren - Bedum 31 januari 2012

Een 60-jarige automobilist uit Bedum kan tijdelijk niet over zijn auto beschikken. De man werd dinsdagavond op het Boterdiep W.Z. in zijn woonplaats door een agent langs de kant van de weg gezet vanwege een snelheidsovertreding.

De man reed 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Toen de politieman een bon uit wilde schrijven, bleek dat de man verschillende boetes open had staan die al lang geleden betaald moesten worden. Zijn voertuig bleek bovendien niet te zijn verzekerd. Omdat de bestuurder zijn openstaande boetes niet kon betalen, is zijn auto in beslag genomen. Hij krijgt zijn wagen terug als de bekeuringen zijn betaald.

 
Snelheidscontrole in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 01 februari 2012

Snelheidscontrole in Bedum - 31 januari 2012

In Bedum werd dinsdag 31 januari aan het Boterdiep west-zijde snelheidscontrole gehouden.

Het aantal geregistreerde voertuigen was 89, en het  aantal overtredingen: 12, met als  hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid is van 50 km/uur.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 209 - 312 van 328

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM