Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Offerblok kerk Zuidwolde gestolen
Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2012

De koster ontdekte dat de antieke kerkdeur geforceerd was. Het kozijn/de sponning is behoorlijk beschadigd. De inbrekers hebben de elektriciteit afgesloten door de stoppen te verwijderen. De daders zijn in de hal en in de keuken geweest.


Vanuit de hal werd het offerblok met daarin slechts weinig geld wegegenomen en vanuit de keuken zijn 2 flessen (avondmaal)wijn gestolen. Gelukkig is de materiele schade gering

De diefstal van het offerblok is zeer spijtig. De materiële waarde is gering, de emotionele waarde des te meer. Het is een onderdeel van de kerk. Het offerblok is van eikenhout met metaal en ongeveer een meter met een doorsnee van 30 centimeter.

 
Putdeksels openen
Gepubliceerd op maandag 30 januari 2012

Putdeksels openen - 29 januari 2012 Zuidhorn

Onbekenden hebben zaterdagavond 28 januari in de omgeving van de Burgemeester Cleveringalaan in Zuidhorn een aantal van 17 putdeksels geopend. Dat deze onbezonnen daad levensgevaarlijk is bleek een paar jaar geleden in Bedum.

Een vrouw stapte uit haar geparkeerde auto en viel in de geopende put. Ze raakte daarbij ernstig gewond. Wie de putdeksels heeft geopend is niet bekend. Een bewoner uit de omgeving ontdekte tijdig de geopende putten en heeft de politie gebeld. Daarbij heeft hij de deksels weer terug geplaatst om verdere ongelukken te voorkomen. De politie doet nader onderzoek.

 
Bedumer op de bon
Gepubliceerd op zondag 22 januari 2012

Bedumer op de bon

Een 25-jarige tractorchauffeur uit de gemeente Bedum kreeg donderdagmiddag een bon.  Zijn tankaanhangwagen met mest bleek te zwaar beladen.

Hij werd gecontroleerd op de Boventilsterweg in de gemeente Zuidhorn. Bij weging werd vastgesteld dat de bestuurder bijna 20% (9880 kilo) teveel aan mest had meegenomen. Toen de lading was overgepompt in een andere tank kon de chauffeur zijn weg vervolgen. De politie maakt proces-verbaal.

 
Afperser op heterdaad aangehouden
Gepubliceerd op woensdag 18 januari 2012

Afperser op heterdaad aangehouden

Verdachte dreigde privégegevens openbaar te maken.

Met de aanhouding van een 46-jarige man uit Anloo heeft de politie een afpersingszaak opgelost. De verdachte werd op zaterdag 7 januari op heterdaad aangehouden.

Wat was er gebeurd?
De politie deed onderzoek naar aanleiding van een aangifte van afpersing. Een 64-jarige aangever uit Zuidwolde ontving begin januari 2012 een brief met daarin de opdracht geldbedrag van € 20.000 op een bepaalde plaats achter te laten. Als het slachtoffer dat niet zouden doen zou de afperser privé-informatie over het slachtoffer vrijgeven. De afperser gaf daarbij de opdracht dat de politie erbuiten gehouden moest worden. Gelukkig had de aangever de politie wel betrokken bij deze zaak en kon er door goed recherchewerk een verdachte worden aangehouden.
 
Aanhouding
Een slachtoffer maakte, in samenwerking met de politie, een afspraak met de afperser. De 46-jarige verdachte kon door agenten op de afgesproken plek op heterdaad door een arrestatieteam worden aangehouden.   
 
Verhoor
De verdachte werd gehoord en legde een bekennende verklaring af. De 46-jarige afperser werd in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. De verdachte bleek een onbekende van de politie. De politie maakt proces-verbaal op en deze zal voor verdere afhandeling worden verzonden naar het Openbaar Ministerie.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 209 - 312 van 324

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM