Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Evenementen Agenda BedumColumns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Afperser op heterdaad aangehouden
Gepubliceerd op woensdag 18 januari 2012

Afperser op heterdaad aangehouden

Verdachte dreigde privégegevens openbaar te maken.

Met de aanhouding van een 46-jarige man uit Anloo heeft de politie een afpersingszaak opgelost. De verdachte werd op zaterdag 7 januari op heterdaad aangehouden.

Wat was er gebeurd?
De politie deed onderzoek naar aanleiding van een aangifte van afpersing. Een 64-jarige aangever uit Zuidwolde ontving begin januari 2012 een brief met daarin de opdracht geldbedrag van € 20.000 op een bepaalde plaats achter te laten. Als het slachtoffer dat niet zouden doen zou de afperser privé-informatie over het slachtoffer vrijgeven. De afperser gaf daarbij de opdracht dat de politie erbuiten gehouden moest worden. Gelukkig had de aangever de politie wel betrokken bij deze zaak en kon er door goed recherchewerk een verdachte worden aangehouden.
 
Aanhouding
Een slachtoffer maakte, in samenwerking met de politie, een afspraak met de afperser. De 46-jarige verdachte kon door agenten op de afgesproken plek op heterdaad door een arrestatieteam worden aangehouden.   
 
Verhoor
De verdachte werd gehoord en legde een bekennende verklaring af. De 46-jarige afperser werd in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. De verdachte bleek een onbekende van de politie. De politie maakt proces-verbaal op en deze zal voor verdere afhandeling worden verzonden naar het Openbaar Ministerie.

 
Snelheidscontrole aan het Boterdiep in Bedum
Gepubliceerd op zaterdag 14 januari 2012
Snelheidscontrole aan het Boterdiep in Bedum - 12  januari 2012

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde donderdag 12 januari 2012  in Bedum, aan het  Boterdiep. Het aantal geregistreerde voertuigen, die op snelheid werden gecontroleerd was 184. Daarvan waren er  11 in overtreding, met als hoogst gemeten snelheid van 86 km/uur,  waar een snelheid van  50 km/uur is toegestaan.
 
Bom vernielt paal met verlichting
Gepubliceerd op woensdag 04 januari 2012De prachtige verlichting die boven het Boterdiep in het centrum van Bedum hangt schittert ook tijdens de oudejaarsnacht. Na de overgang naar het nieuwe jaar 2012 schittert het vuurwerk in volle hevigheid.

Tot 1.00 uur werd er aan Boterdiep Z.z. enkele buitengewone harde knallen waargenomen. Omstanders vertelden dat het wel eens een nitraatbom zou kunnen zijn. Op een gegeven moment was er weer een enorme knal en tegelijk vlogen houtsnippers in het rond. Een paal waar de boogverlichting aan was bevestigd was bijna geknapt en hing behoorlijk scheef. Op Nieuwjaarsavond tijdens de hevige regenval en de harde wind knakte de paal en ging de boogverlichting het water in. De veiligheidstop knapte ook, en daarmee ging de prachtige verlichting boven het Boterdiep compleet uit!  Bijzonder jammer dat door deze vernieling een einde komt aan deze verlichting. In de loop van de dag werd de boogverlichting uit het Boterdiep gevist.

 
Brandweer Bedum op oudejaarsdag al 2 keer in actie
Gepubliceerd op zondag 01 januari 2012

Brandweer Bedum op oudejaarsdag al 2  keer in actie

De eerste brand werd omstreeks 14:21 uur gemeld aan de Karel Doormanstraat in Bedum. Hier stond een papiercontainer te roken.

De brandweer had de brand snel onder controle. De tweede brand werd om 16:35 gemeld vanaf de Pastorielaan in Zuidwolde. Hier was in een ondergrondse container waarschijnlijk vuurwerk naar binnen gegooid. Hierdoor vatte de inhoud van de container vlam. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water, waarna een schuimkraag voor de complete afdichting zorgde

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 209 - 312 van 321

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM