Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Brandweer Bedum assisteert bij gaslek in Beijum Groningen
Gepubliceerd op woensdag 03 juli 2013

De brandweer van Bedum werd maandag middag 1 july opgeroepen voor een melding ongeval gaslekkage aan de Grevingaheerd in de wijk Beijum in Groningen.
Omdat de Groninger brandweer het elders druk had in de stad werd de brandweer van Bedum naar de Grevingaheerd gestuurd.

Ter plaatse was men bezig met graafwerkzaamheden toen men op een gasleiding stuitte, hierdoor ontstond een gaslek, de gewaarschuwde brandweer van Bedum zette de omgeving af en ontruimde de omliggende woningen.

 

Het lek werd dicht gehouden met tape en grond om verdere verspreiding van het gas te voorkomen, na ruim een half uur kwam Enexis ter plaatse om het lek te dichten, toen het gevaar geweken was keerde de brandweer terug naar Bedum.

  

Het kindje van de bewoner was dusdanig geschrokken en onder de indruk van het hele gebeuren dat de brandweer hem een beertje aanbood, hiermee was hij erg gelukkig en was de schrik snel weer weg.

 

 

 
Auto rijdt tegen etalage slijterij
Gepubliceerd op dinsdag 02 juli 2013

Maandagochtend moest de brandweer van Bedum uitrukken omdat er een auto tegen de etalage van de slijterij aan het Versplein was aangereden.


Foto Wim de Vries

Hierdoor was de ruit aan diggelen gegaan en in de winkel had een stelling een tik gekregen waardoor er een aantal flessen drank op de grond stuk vielen. De brandweer was niet nodig en ging onverrichte zaken weer terug naar de kazerne. Groefsema Bedum ging meteen aan de slag om de schade te herstellen.


Foto Wim de Vries


Foto Wim de Vries

 
Oefenavond brandweer Bedum geslaagd
Gepubliceerd op donderdag 27 juni 2013

Woensdagavond 26 juni had de brandweer van Bedum een oefening er was brand uitgebroken in het pand van recreatie de Haven aan de Warffumerweg in Onderdendam.

Oefenavond brandweer Bedum op 26 juni 2013 geslaagd

De brandweer van Bedum rukte uit met twee voertuigen om het incident aan te pakken. Ter plaatse kwam er veel rook uit het pand er bleek brand te zijn in de kantine van het gebouw. Na een eerste verkenning ontdekte de aanvalsploeg brand bij een gaskachel. Dit was veroorzaakt door kortsluiting in een tv toestel die boven de kachel stond. De brand was uitgebreid in de ruimte ernaast en straalde een gasfles aan. De brandweer pakte dit vakkundig aan en kon zo de brand beperkt houden. Drie slachtoffers waren vermist en moesten gered worden waarvan 1 gereanimeerd moest worden.

Nadat de slachtoffers uit het pand waren en de brand geblust was kon worden ingepakt. Daarna bood de eigenaar van het pand de brandweer nog een kopje koffie aan. Al met al weer een leuke oefening met weer veel leermomenten.

 
Gaslek bij school vormt geen gevaar
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2013

Toen de conciërge van de Togtemaarschool in Bedum woensdagmorgen 26 juni bij de school aankwam, rook hij een gaslucht. De conciërge vertrouwde het niet en lichtte de meldkamer in.

 

De brandweer van Bedum werd om 7:55 uur opgeroepen vanwege deze gaslucht. Het bleek te gaan om een klein lek bij de ingang van de school. Aangezien het lek minimaal was kon de school vanochtend gewoon open gaan. Volgens de brandweer draagt Enexis verdere zorg voor de lekkage. De inzet van politie en brandweer zorgde voor enige gezonde spanning onder de kinderen die rond 8:15 uur op school aankwamen.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 105 - 208 van 325

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM