Wielerronde van Bedum  
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
                                         Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Oefenavond brandweer Bedum geslaagd
Gepubliceerd op vrijdag 28 juni 2013

Woensdagavond 26 juni had de brandweer van Bedum een oefening er was brand uitgebroken in het pand van recreatie de Haven aan de Warffumerweg in Onderdendam.

Oefenavond brandweer Bedum op 26 juni 2013 geslaagd

De brandweer van Bedum rukte uit met twee voertuigen om het incident aan te pakken. Ter plaatse kwam er veel rook uit het pand er bleek brand te zijn in de kantine van het gebouw. Na een eerste verkenning ontdekte de aanvalsploeg brand bij een gaskachel. Dit was veroorzaakt door kortsluiting in een tv toestel die boven de kachel stond. De brand was uitgebreid in de ruimte ernaast en straalde een gasfles aan. De brandweer pakte dit vakkundig aan en kon zo de brand beperkt houden. Drie slachtoffers waren vermist en moesten gered worden waarvan 1 gereanimeerd moest worden.

Nadat de slachtoffers uit het pand waren en de brand geblust was kon worden ingepakt. Daarna bood de eigenaar van het pand de brandweer nog een kopje koffie aan. Al met al weer een leuke oefening met weer veel leermomenten.

 
Gaslek bij school vormt geen gevaar
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2013

Toen de conciërge van de Togtemaarschool in Bedum woensdagmorgen 26 juni bij de school aankwam, rook hij een gaslucht. De conciërge vertrouwde het niet en lichtte de meldkamer in.

 

De brandweer van Bedum werd om 7:55 uur opgeroepen vanwege deze gaslucht. Het bleek te gaan om een klein lek bij de ingang van de school. Aangezien het lek minimaal was kon de school vanochtend gewoon open gaan. Volgens de brandweer draagt Enexis verdere zorg voor de lekkage. De inzet van politie en brandweer zorgde voor enige gezonde spanning onder de kinderen die rond 8:15 uur op school aankwamen.

 
Man uit Duitsland betrokken bij eenzijdig ongeval
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2013

Een 26-jarige man uit Haltern am See raakte zondagochtend 23 juni betrokken bij een eenzijdig ongeval op de N46, de Eemshavenweg, ter hoogte van Bedum.

Man uit Duitsland betrokken bij eenzijdig ongeval

Toen agenten ter plaatse kwamen, was de bestuurder op zoek naar zijn auto. De auto was ergens verderop in de sloot beland en uiteindelijk afgesleept. De bestuurder van de auto verklaarde te hebben gedronken en zich niets meer van het ongeval te herinneren. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Van de man is een bloedproef afgenomen.

 
Koe neemt zwemles in Bedum
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2013

De brandweer van Bedum werd vrijdagavond 21 juni voor de tweede keer in een week opgeroepen voor een koe te water. Was het vorig weekend nog in de haven van Onderdendam, dit maal moest men uitrukken naar Ter Laan.

In de buurt van een boerderij, bleek een koe in een vrij brede sloot te zitten. Een van de Bedumer brandweermannen waagde zich te water om zo het beest te pakken te krijgen. Nadat de koe met behulp van een touw was vastgemaakt, kon met behulp van een trekker de koe op het droge gezet worden. Waarschijnlijk heeft de koe weinig, behalve een nat pak overgehouden aan het zwemavontuur.

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 105 - 208 van 323

Gerelateerde artikelen

Advertisement
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM