Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Drukke tijden voor Bedumer brandweer
Gepubliceerd op zondag 11 augustus 2013

De brandweer van Bedum is in de eerste tien dagen van augustus 7 keer uitgerukt,

Zo moest men op donderdag 1 augustus 3 keer op rij naar de Regenboogschool voor een automatisch brandalarm, doordat het vakantietijd is wordt er vanuit de school niet gereageerd op deze brandmelding, dus kon de brandweer 3 keer binnen 24 uur optreden, bij alle 3 de meldingen betrof het loos alarm.

Op zondag middag 4 augustus moest men uitrukken voor een buitenbrand aan de Abel Tasmanstraat, hier stond een afgebroken schutting in brand, de brandweer bluste de brand met 1 straal hoge druk.

Op dinsdagmorgen 6 augustus vroeg in de ochtend werd de brandweer van Bedum gealarmeerd voor een boerderijbrand aan de Halteweg in Middelstum, samen met het korps Middelstum werd de brand bestreden, ook de brandweer van Ten Boer werd voor bijstand opgeroepen, de Groninger brandweer kwam ter plaatse met ondersteunend materiaal in de vorm van een dompelpomp voor groot watertranssport en een hoogwerker, maar dit ondersteunend materiaal hoefde niet te worden ingezet. Bij de brand raakte de rietenkap en de daarop liggende golfplaten ernstig beschadigd, de brand is ontstaan door blikseminslag tijdens hevig onweer, het bleek voor de brandweer een lastige klus om de brand goed te kunnen aanpakken, mede omdat deze in de nok van de boerderijschuur zat en de hoogwerker er niet bij kon.

Op woensdag 7 augustus rukte de brandweer in de namiddag uit voor brandgerucht in een woning aan de Noordwolderweg in Bedum, hier bleek een strijkijzer kortsluiting te hebben veroorzaakt in de meterkast, de brandweer heeft het opgelost.

Op donderdagmorgen 8 augustus werd de brandweer Bedum om plm. 09.00 uur opgepiept voor een ongeval aardgaslekkage aan de Stadsweg tussen Bedum en Onderdendam, hier bleek door een ongelukkige samenloop van omstandigheden met bermmaaien een gaskast in de berm geraakt te zijn, een gaslekkage tot gevolg, de brandweer heeft de omgeving veilig gesteld en samen met Enexis het gaslek gedicht.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM