Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Brandweerwedstrijden in de stad Groningen
Gepubliceerd op dinsdag 05 april 2016

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

Afgelopen zaterdag 2 april deed de brandweer van Bedum mee met de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 in de stad Groningen, Bedum moest zich meten met 10 andere korpsen uit de regio Groningen, Drenthe en Flevoland.

Er was een inzet in scéne gezet in het water bij de Sluiskade in de stad, hier was een speedboot door veel te hoge snelheid uit de bocht gevlogen en gelanceerd en op een ponton terecht gekomen, op de ponton was een kanovaarder bezig zijn kano klaar te maken voor een vaartocht, de speedboot kwam op de kano met daarin de kanovaarder terecht, met als gevolg een bekneld zittende kanovaarder.

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

De speedboot bestuurder bleek dronken te zijn, toen de hulpdiensten arriveerden ontplofte de brandstoftank van de speedboot en zette de speedboot in brand, daar de brandweer niet zo bij de beide boten kon komen moesten ze de hulp inroepen van een toevallig passerende rubberboot met vissers er in, deze hielpen de brandweermensen hun spullen naar de ponton te varen. Op de ponton moest eerst snel het brandje geblust worden met het juiste blusmiddel zodat de bestuurders geen gevaar meer liepen, daarna konden de beide boten gestabiliseerd worden en de slachtoffers bevrijd. De bestuurder van de speedboot was niet gewond en werd door de politie ingerekend, de kanovaarder bleek ook niet gewond maar moest toch even met de ambulance mee. Nadat alle materiaal weer via de rubberboot van de vissers aan de wal was gebracht kon de brandweerauto weer ingepakt worden.

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

Brandweerwedstrijden in de stad Groningen

Bij de prijsuitreiking, die werd gehouden in de brandweerkazerne van Groningen aan de Sontweg, kwam brandweer Bedum als beste uit de bus, ook de aanvalsploeg (nummers 112 en 113) van Bedum bleek de beste te zijn die dag, de nummers 2 en 3 waren brandweer Harkstede en Hoogezand-Sappemeer. Harkstede en Hoogezand-Sappemeer mogen voor de eerste rond gewestelijke 112 wedstrijden op zaterdag 21 mei naar Appingedam, brandweer Bedum mag ook op 21 mei maar dan naar Denekamp (Overijsel).

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM