Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Aanhouding voor serie inbraken
Gepubliceerd op dinsdag 17 februari 2015

Groningen, Bedum en Haren - De politie denkt onlangs een serie woning- en schuurinbraken in de plaatsen Groningen, Bedum en Haren te hebben opgelost. De politie hield voor deze 9 inbraken een 18-jarige jongeman uit Groningen aan.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een inbraak in een schuur bij een woning aan het Mooiland in Groningen. Uit de schuur werd door de verdachte een racefiets weggenomen. De fiets werd door de jongeman vlak daarna op Marktplaats te koop aangeboden. Na enig onderzoek werd de verdachte aangehouden voor heling. De betreffende racefiets werd aangetroffen en is deze teruggegeven aan de eigenaar.

Buit

Dankzij getuigenverklaringen en rechercheonderzoek kon de 18-jarige ook gelinkt worden aan zes andere schuurinbraken in Groningen en Haren en twee woninginbraken in Haren en Bedum. De inbraken zijn gepleegd in de periode juli tot en met december 2014. Bij de inbraken werd gereedschap en fietsen gestolen. Uit de woning werden Ipads, een notebook en telefoons weggenomen. De politie trof tijdens het onderzoek ook gereedschappen aan in een woning Groningen. Het betrof hier goederen die afkomstig waren uit de betreffende woningen en schuren. Op dit adres verbleef de verdachte regelmatig.

Oproep

Verder kon worden vastgesteld dat de verdachte vermoedelijk een serie messen, cq voorwerpen heeft gestolen. Dit bleek op grond van foto’s in de mobiele telefoon van de verdachte en na enkele getuigenverklaringen. Van deze diefstal cq inbraak is echter geen aangifte teruggevonden. De politie is zodoende op zoek naar de eigenaar van de messen. Ten slotte trof de politie in een woning in Haren een zeilbootje aan met de naam Spray. Ook hier is de politie op zoek naar de eigenaar.

Aanhouding voor serie inbraken

Aanhouding voor serie inbraken

Vast

De verdachte is diverse keren gehoord. Hij ontkende de inbraken te hebben gepleegd. De verdachte zit nog vast in het Huis van Bewaring.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM