Stichting Welzijn Bedum
Wielerronde van Bedum
Algemeen Plaatselijk Belang Bedum
Bedrijvenvereniging gemeente Bedum

        
Columns

Historie


    rss newsfeed logo 25px.jpg
Volg Bedumer.nl op Twitter 
Steeds meer helmen kleuren rood bij Brandweer Groningen
Gepubliceerd op vrijdag 14 april 2017

De vertrouwde witte helm die brandweermannen/vrouwen bij incidenten/oefeningen dragen, verdwijnt langzaam uit beeld en wordt vervangen door een rode. De eerste rode helmen zijn begin maart uitgedeeld aan de collega’s van de stad, post Zoutkamp en post Wehe‐den Hoorn. 

Uitlevering aan alle posten
Wanneer de helmen vervangen worden verschilt per post. Dit is een proces van enkele weken. Iedere nieuwe helm wordt op de persoon passend gemaakt en geregistreerd. Daarom gaat dit in fases.  De planning is dat eind april alle brandweercollega’s een nieuwe rode helm hebben ontvangen. 
 
Waarom rood en niet wit?
In het selectieproces voor de keuze van de nieuwe helm moest ook de kleur worden bepaald. Vanuit de organisatie is een groep gevormd met beoordelaars. De meerderheid van deze groep heeft op basis van een aantal overwegingen gekozen voor de kleur rood. Dit omdat deze goed zichtbaar en kleurvast is en zich duidelijk onderscheidt van andere hulpdiensten. 

 
Aanrijding tussen trein en persoon bij spoorwegovergang Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum
Gepubliceerd op donderdag 13 april 2017

Op de spoorwegovervang bij Ter Laan / De Zeven Bruggetjesweg in Bedum heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een persoon. 

Hierdoor rijden er tussen Bedum en Stedum donderdagmiddag geen treinen.


ProRail is meteen begonnen met het schoonmaken en opruimen van de overgang. 

De extra reistijd is meer dan 60 min. Arriva zet bussen in en verwacht dat de treinen rond 16:30 uur weer zullen rijden.

Twitterbericht  - Politie Groningen.

Het incident met een trein bij de spoorwegovergang #TerLaan #Bedum lijkt niet op een verkeersongeval. Ook is geen sprake van een misdrijf. 

Meer info nog niet bekend — Politie Groningen. 

 

 
Hondenbezitters; wees waaks!
Gepubliceerd op dinsdag 06 december 2016

De politie vraagt hondenbezitter waaks te zijn

De politie vraagt hondenbezitter alert te zijn op hun omgeving wanneer ze hun hond uitlaten. Op vrijdag 9 december deelt de politie flyers uit aan hondenbezitters in Bedum met dat verzoek.

Hondenbezitters kunnen extra oren en ogen van de politie zijn en daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid in hun omgeving. Zij laten iedere dag hun hond uit en lopen daarbij vaak vaste rondjes door hun wijk. Hondenbezitters zijn vaak vertrouwd met hun eigen omgeving, waardoor afwijkende en verdachte situaties hen waarschijnlijk snel opvallen. Denk hierbij aan onbekende figuren in de tuin van buurtbewoners of vreemde personen die zich verdacht tussen geparkeerd staande auto's ophouden. Wanneer hondenbezitters dit zien en op zo'n moment de politie bellen, kan dat enorm helpen bij het voorkomen of oplossen van bijvoorbeeld overvallen, inbraken of straatroven.

De politie stelt alles in het werk om overvallen, straatroven en inbraken te voorkomen en de daders te pakken. De politie kan dat echter niet alleen. In het kader van de komende donkere dagen wordt daarom deze de actie 'Wees Waaks' gehouden. Op verschillende locaties worden flyers uitgedeeld aan mensen die hun hond uitlaten met het verzoek alert te zijn tijdens het uitlaten van de hond.

Ziet u iets opvallends in de buurt, of bent u getuige van een inbraak? Aarzel geen seconde en bel direct 112. Noteer als het kan kentekens van verdachte auto's en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. Op deze manier helpt u om de veiligheid in uw omgeving te vergroten.

 
Auto tegen boom bij Ellerhuizen
Gepubliceerd op donderdag 10 november 2016

Auto tegen boom bij Ellerhuizen - donderdag 10 november 2016

De hulpdiensten kregen donderdagmorgen rond 07:15 uur een melding van een ongeval op de N994 tussen Ellerhuizen en Bedum. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval. Er viel 1 gewonde.

De bestuurder raakte om nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt en belandde tegen een boom. De weg werd direct volledig afgesloten. Men moest omrijden via de Noordwolderweg of de N46 Eemshavenweg.

Het MMT assisteerde de hulpdiensten. De VOA deed onderzoek. De gewonde is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Berger poort heeft het voertuig afgesleept.

Voor foto's en video zie website 112groningen.nl

 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 104 van 318
 Artikel toevoegen aan je eigen 

Gerelateerde artikelen

Historische Vereniging gemeente Bedum
 


Zon en wolken


Regen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png       ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png       CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png           RSS Feed bedumer.nl Volg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM