Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
Zolang mag de caravan of camper voor de deur staan
Gepubliceerd op zaterdag 27 juni 2020

Zolang mag de caravan of camper voor de deur staan

De caravan en camper zijn enorm populair en zeker nu veel mensen op die manier hun eigen sanitaire voorzieningen bij zich hebben. Dat biedt vakantiemogelijkheden zonder corona-stress. Je ziet ze vooral veel klaar staan voor vertrek. Staat die caravan al een paar dagen voor de deur? Mag dat wel?

De schooltas mag bijna voor een aantal weken aan de kapstok. Zomervakantie is coming! Een groot aantal mensen blijft in eigen land, anderen kiezen toch voor het buitenland. Hoe het ook zij; de caravan en camper blijven populair en ze worden bij bosjes weer van stal gehaald. 

In menige wijk of straat tref je ze dan ook voor de deur van woningen of op de oprit, want het ding moet schoon, gevuld, bekleed, opgefrist en ga zo maar door. Hoe lang mag zo’n caravan of camper eigenlijk voor die deur blijven staan?

Check de Algemeen Plaatselijke Verordening in jouw gemeente

Dat is zo gemakkelijk nog niet te beantwoorden, want het verschilt per gemeente. In de meeste gemeenten mag de camper of caravan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg (pleinen, plantsoenen, stoepen) blijven staan. Voor de zekerheid kun je maar het beste de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) erop naslaan. Verplaatsen heeft geen zin. Het blijft de openbare weg.

Vaak zie je ze toch langer staan. Een week voor de zomervakantie staan ze en masse in de straten. Ma is de camper aan het soppen, pa komt nog dagelijks thuis met zijn schoudertas heren vol dossiers. Die moeten nog af. Het laatste weekend wordt de koelkast gevuld met proviand en gaan de tassen naar binnen. Dan komen nog de kinderen met onder meer hun Kapten en Son rugzak vol spelletjes.

Dan maar op eigen oprit (maar let op!)

Overigens; ook al knijpen de buren een oogje toe, denk niet dat je niet beboet kunt worden. Negentig euro staat ervoor en als je die niet betaalt, zal je raar staan te kijken als jouw vakantiehuis op wielen wordt weggesleept.

Het beste lijkt dan nog het parkeren van je caravan of camper op je eigen oprit. Ook daar zijn de regels verschillend voor. Bij de ene gemeente kun je de camper rustig weken laten staan, bij de andere gemeente wordt dat niet toegestaan en moet deze uit het zicht. Check daarom goed de APV zodat je niet de portemonnee hoeft te trekken of erger nog, op een middag je camper mist.

Partner bijdrage

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter