Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
Zo is thuiswerken wel leuk
Gepubliceerd op donderdag 16 april 2020

Zo is thuiswerken wel leuk

Nu je niet meer naar kantoor mag, je de file niet maar je collega’s wel mist en je misschien gek wordt van de hele dag samen in een huis te zitten, is het goed eens naar de zonnige kanten te kijken. En die zonnige kanten zijn er… zeker deze weken waarin we al een aantal warmte records verbroken hebben.

Met het thuiswerken zijn een aantal stressfactoren vanzelf uit je (werk)leven verdwenen. Denk maar aan de dagelijkse files, die collega die altijd een opmerking moet maken en het feit dat de zon schijnt en jij binnen zit. Vooral dat laatste hoeft nu dus niet meer. Wij zetten op een rijtje hoe je van thuiswerken een feestje kunt maken, je er gezonden door wordt en je je relatie ook nog eens een boost geeft.

Lopen helpt je gedachten te ordenen
Lopend bellen, doe jij het? Misschien heb jij je er ook wel eens op betrapt dat je gaat ijsberen terwijl je een telefoongesprek voert. Niet raar, het is iets dat veel mensen doen. Door het lopen orden je je gedachten en kun je makkelijker oplossingen bedenken. Zo is bewezen dat ook lastige telefoongesprekken of conflicten makkelijker zijn als je loopt onder het praten. Nu kun je natuurlijk  door je tuin gaan ijsberen maar even een rondje om is veel beter voor je. Het combineren met je lunchpauze is ook een goed idee. Door echt even ‘er uit te zijn’ ben je later productiever. Om het je zelf makkelijker te maken, kun je in de ochtend gewoon je lunch klaarmaken en alvast in een rugzak stoppen. Zo kun je als je pauze hebt direct op pad zonder het excuus tijd.

Flexwerken in huis
Ook als je thuiswerkt, hoef je niet altijd op een zelfde plek te gaan zitten. Buitenwerken geeft veel voordelen. Zo is zonlicht goed voor het verhogen van serotine (het gelukshormoon) en zorgt het zelfde zonlicht ervoor dat de melatonine in je lichaam afgebroken wordt. Je weet wel dat stofje waar je slaperig van wordt. Tevens dus de verklaring waarom je in de zomer minder moe bent en meer zin hebt in activiteiten. Dat het er ook nog voor zorgt dat je minder trek krijgt in ongezond eten, is ook mooi meegenomen. Een hele goede reden dus om af en toe buiten te werken.

Geen idee hoe? Buitenwerken is eenvoudiger dan je denkt. Eigenlijk moet je gewoon hetzelfde denken als bij het flexwerken. Je richt een laptoptas in met je alles wat je denkt nodig te hebben voor een werkdag. Denk maar aan je laptop, oplader en muis, een schrijfblokje en pen. Maar ook boeken of stukken die je door moet lezen, horen er bij. Een mooie schoudertas heren of dames model is natuurlijk ook een optie. Dat wat jij prettig en fijn vindt.  Dan zoek je een of meerdere flexwerkplekken uit in je huis en de tuin of balkon. Probeer voor buiten een rustige plekje in de schaduw te vinden of waar je makkelijk schaduw kunt creëren. Kijk ook hoe de zon draait in de middag.

Waarom buiten goed voor je is
Uit onderzoek is gebleken dat een overleg buiten in plaats van op kantoor, in je hersenen zorgt voor een verlaging van het stresshormoon cortisol. Dus als er als een verschil aantoonbaar is bij één overleg… tel uit wat je kunt  bereiken door meer buiten te zijn of buiten te werken.

Groen en zon maken je verliefd
Ben je nog niet overtuigd… lees dan nog even verder. De zon op je huid zorgt ook nog voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D zit niet in voeding en is niet alleen goed voor sterke botten, gezonde spieren en een goede afweer, maar zorgt ook nog eens voor een heel gezond brein. En wist je dat groen een beschermende factor in de veroudering van je DNA? Als je dan ook nog weet dat zonlicht zorgt dat je sneller verliefd wordt, moet je wel om zijn toch. Want hoe fijn is het verliefd “thuis te komen” na een werkdag in de tuin. 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter