Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Zo blijft de erfenis van je kind
Gepubliceerd op donderdag 07 februari 2019

Zo blijft de erfenis van je kind - Emmius Notarissen Bedum

Tot op heden maken veel ouders een testament met een uitsluitingsclausule om er voor te zorgen dat bij echtscheiding van een kind de erfenis privé blijft van je kind en niet hoeft te worden gedeeld met je ex-schoonkind.

Als je gaat trouwen vanaf 2018 dan trouw je niet meer automatisch in gemeenschap van goederen en blijven erfenissen ook privé. Je zou dan kunnen denken dat je geen testament met een uitsluitingsclausule meer hoeft te maken, maar dat is niet het geval. 

De nieuwe wet geldt vanaf 1 januari 2018 maar voor degenen die voor 1 januari 2018 zijn getrouwd in gemeenschap van goederen, blijft gelden dat alle erfenissen vallen in de gemeenschap van goederen waardoor bij echtscheiding de erfenis alsnog moet worden gedeeld, tenzij de ouders een testament hebben gemaakt met daarin een uitsluitingsclausule.  Als kinderen getrouwd zijn na 2018 is het voor ouders ook van belang om een uitsluitingsclausule op te nemen in een testament omdat je kind en diens partner anders zelf kunnen afwijken van het nieuwe wettelijke systeem via huwelijksvoorwaarden, waardoor erfenissen bij een echtscheiding toch met elkaar moeten worden gedeeld. Door het opnemen van een uitsluitingsclausule in een testament van de ouders is dit niet mogelijk en zorg je er voor dat de erfenis voor je eigen kind blijft. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak op het servicepunt van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a te Bedum of kom even binnen lopen. Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur of op afspraak. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van onze andere vestigen (in Ten Boer, Delfzijl of Appingedam). U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0503021202 of maak een afspraak via onze website www.mijnemmiusnotarissen.nl.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM