Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Wanneer is een shortlease auto interessant voor jou als ondernemer?
Gepubliceerd op zondag 06 december 2020

Wanneer is een shortlease auto interessant voor jou als ondernemer?

Het bedrijfsleven verandert continu. Zo draait dit wereldje op het moment heel erg om de term flexibiliteit. Hierbij kun je onder andere denken aan het thuiswerken , de flexwerkplekken op kantoor en flexibele werktijden. Ook op het vlak van mobiliteit begint deze trend nu door te dringen. In het verleden sloot men met name langdurige leasecontracten, door bijvoorbeeld te kiezen voor private lease vergelijken en afsluiten. Op het moment is dit een stuk minder het geval. In plaats daarvan zoeken ondernemers naar flexibele manieren om een bedrijfsauto te leasen. Debesteleasedeal.nl kan hierbij helpen, onder andere door een shortlease auto aan te bieden. Daarover kun je hieronder nog meer lezen.


Wat is shortlease überhaupt?
Shortlease houdt eigenlijk in dat je een voertuig leaset met een korte contractduur. Deze vorm van leasen wordt gezien als een tussenstop tussen autohuur en normale autolease. Het is een mix van de flexibiliteit van het huren van een auto en de goedkopere prijs van het leasen. Shortlease is bovendien een type operational lease. Maandelijks zul je een vast bedrag moeten betalen aan de leasemaatschappij. Hier zitten de kosten voor onderhoud, verzekeringen, reparatie, belastingen, enzovoorts bij inbegrepen. Voor deze kosten hoef jij dus in principe niet op te draaien. Doordat het een vast maandelijks bedrag is heb je veel overzicht. Bovendien wordt er bij shortlease een minimale looptijd bepaald. Dit is in de meeste gevallen 1 of 2 maanden. Daarna is het mogelijk om het contract per dag op te zeggen, wat shortlease dus echt een zeer flexibele leasevorm maakt.

Tijdelijke medewerkers
Er zijn verscheidene redenen te bedenken voor waarom shortlease interessant kan zijn voor jou als ondernemer. Zo kan een bedrijf dat veel werkt met tijdelijk personeel zeker gebruik maken van shortlease. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van de tijdelijke werknemers, wat onder meer komt doordat er steeds meer op projectmatige basis wordt gewerkt. Hierdoor zou het maar zo kunnen dat een werknemer ingehuurd wordt voor maar een paar maanden. In sommige gevallen moeten ze wel beslist mobiel zijn, ze hebben dus simpelweg een auto nodig. Je wilt dan geen nieuw exemplaar kopen maar natuurlijk ook niet een langdurig leasecontract afsluiten. Shortlease is dus in dit geval een erg goede oplossing om je tijdelijke medewerkers alsnog te voorzien van een bedrijfswagen.

Seizoenswerkers
Ook kan shortlease interessant zijn voor jou als ondernemer als je bedrijf gebruik maakt van zogenoemde seizoenswerkers. Dit komt onder meer veel voor in de agrarische sector, maar ook in het toerisme. Als het drukke seizoen voorbij is dan zullen de werklieden weer op zoek moeten naar een andere baan. Door gebruik te maken van shortlease auto’s kunnen zij als ze voor je werken de vierwieler inzetten. Na het aflopen van het contract kan dan ook de shortlease contract opgezegd worden. Vervolgens kun je het voertuig inleveren waardoor je bespaart op je kosten. Ook de bouw kan hierdoor zeker shortlease contracten afsluiten aangezien je tijdens de bouwvak natuurlijk geen onnodige kosten wilt maken.

ZZP’ers
Als je voor jezelf bent begonnen zou je ook shortlease kunnen gebruiken. ZZP’ers kunnen namelijk werken aan kortlopende projecten. Hierdoor weet je niet precies wat er na het project je te wachten staat. Een langlopend leasecontract afsluiten is hierdoor op het financiële gebied erg risicovol. Als je een project hebt aangenomen waarvoor je veel op pad moet in auto is het dan ook een stuk beter om te kiezen voor een shortlease auto. Dit is een praktische oplossing, maar het is financieel ook nog eens vele malen veiliger. Nadat het project afgelopen is kun je namelijk gewoon je shortlease contract opzeggen en de auto weer inleveren.

 

Partner bijdrage 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter