Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Uitbreiding FrieslandCampina Domo in Bedum van de baan?
Gepubliceerd op woensdag 27 december 2017

Uitbreiding FrieslandCampina Domo in Bedum van de baan? 

In de vestiging van FrieslandCampina Domo in Bedum worden in de komende jaren circa 30 van de huidige 164 arbeidsplaatsen geschrapt. Bij een aantal van deze banen zal het gaan om tijdelijke contracten. FrieslandCampina is twee jaar geleden een project gestart waarbij bij alle vestigingen wordt gekeken hoe er bezuinigd kan worden door o.a. efficiënter te werken.

Tussen nu en 2021 wordt duidelijk om welke functies het gaat. Er is een sociaal plan en er wordt bekeken hoe mensen aan een andere baan geholpen kunnen worden.

Dat het ontslag van personeel ook betekent dat er een einde komt aan de uitbreidingsplannen van FrieslandCampina Domo in Bedum is niet bekend gemaakt. Onder Bedumers is veel weerstand tegen de uitbreidingplannen van FrieslandCampina Domo in Bedum. De fabriek ligt direct naast woonwijken en zorgt voor geluids-, verkeers- en milieuoverlast. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid van omwonenden.

De kans is groot dat de aanleg van de oostelijke rondweg, die bedoelt is om de FrieslandCampina melkauto's uit het dorp te weren, wordt uitgesteld of weer tot discussies gaat leiden. De komst van deze weg heeft al tot vele protesten en discussies geleid en bovendien de pijnlijke val van de politieke partij Gemeentebelangen Bedum veroorzaakt.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM