Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Tuinplant van de maand oktober: Groenblijver met bonus
Gepubliceerd op zaterdag 03 oktober 2015

Met groen om je heen voel je je aantoonbaar prettiger. Om tuin of terras het hele jaar door te  voorzien van groen hoef je eigenlijk maar één keer aan de slag… met tuinplanten die permanent  hun blad behouden. Groenblijvers vormen daardoor een vaste basis en afhankelijk van het  seizoen geven ze bovendien iets extra’s: bloemetjes, besjes of bijzondere bladverkleuringen.  Oktober is een uitstekende maand om ze een plekje in de tuin of in potten op het terras te  geven.

Tuinplant van de maand oktober- Groenblijver met bonusGlansmispel: Het blad van de glansmispel (Photinia) heeft vanaf de  herfst een prachtige warmrode tint. Behalve in de tuin kan deze  groenblijver in potten en als haag worden toegepast.

Leucothoe: Groenblijver Leucothoe heeft  spitsvormig blad dat verkleurt in de winter. In mei verschijnen witte bloemtrosjes.

Viburnum: De sneeuwbalfamilie (Viburnum) is groot en de meeste soorten zijn groenblijvend.  In het najaar geven sommige Viburnumsoorten  blauwe besjes of witte bloemen.

Osmanthus: Osmanthus is een groenblijvende  struik die wel wat op hulst lijkt. Vandaar de  Nederlandse naam ‘Schijnhulst’. Het donkergroene,  glanzende blad is in mooi contrast met de geurende,  witte bloemetjes die in het voorjaar verschijnen.  Er zijn ook bontbladige soorten.

Pieris: Het blad van de wintergroene Pieris heeft veel  mooie bladkleuren. Al vroeg in het najaar verschijnt het jonge, vaak  opvallend rode blad. In het voorjaar verschijnen de witte bloemen.


Bloemen & Plantencentrum ‘ELDORADO’
http://www.tc-eldorado.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM