Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Traditie van al meer dan 30 jaar!!
Gepubliceerd op maandag 09 december 2019

Sinds jaar en dag worden door een team van vrijwilligers van de Bedrijven Vereniging Gemeente Bedum de kerstbomen in Bedum opgetuigd. Al in de tijd dat het dorp nog een ‘Handelsvereniging’ rijk was, en dan spreken we over de jaren 80 van de vorige eeuw, werden er een drietal bomen geplaatst. Onder aanvoering van voorzitter Alidus van der Klok werden er op de zaterdagmiddag door een aantal middenstanders de bomen geplaatst. Het transport van deze bomen werd geregeld door houthandel Harkema.

Traditie van al meer dan 30 jaar!! Bedum in het Licht 

In latere jaren werd het wat professioneler aangepakt en werden er op advies van Arie Wieringa buizen geplaatst. Met behulp van Loonbedrijf Peter Wieringa en een verreiker van Bultena welke wordt bestuurd door machinist Wim Stolwijk ging het plaatsen een stuk gemakkelijker.

 

Anno 2019 worden er nog steeds, met een twaalftal vrijwilligers onder aanvoering van Piet Lanting, bomen geplaatst en staat er sinds 2005 een object ergens in het dorp.

In iedere boom worden rond de 250 energiezuinige lampjes gehangen. De verlichting aan de Vlijt, de Molenweg en de Stationsweg als mede de hangers boven het Boterdiep worden gehuurd en geplaatst door de Firma Wielsma uit Leek.

Video gemaakt dooe Henk Huitsing.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter