Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Tips voor energiezuinig gebruik van de airco
Gepubliceerd op dinsdag 09 februari 2021

Tips voor energiezuinig gebruik van de airco

Heb je een airco in huis? Dan maakt deze in de zomermaanden ongetwijfeld overuren. Begrijpelijk, want je wilt het wel lekker koel houden in huis. Helaas heeft veelvuldig gebruik van de airco ook een nadeel. Je ziet het namelijk terug op jouw energierekening. Gelukkig kun je het een en ander doen om de kosten te drukken. Je kunt jouw airco namelijk energiezuinig gebruiken. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Wij geven je hier 3 tips voor energiezuinig gebruik van jouw airco.

1. Zorg dat het binnen niet te veel opwarmt
Hoe warmer het binnen is, des te harder jouw airco moet werken om het koel te krijgen in huis. Logischerwijs verbruikt het apparaat dan ook meer stroom. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat het binnen niet te veel opwarmt. Dit doe je door ramen en deuren op warme dagen zoveel mogelijk gesloten te houden. Heb je zonwering? Doe deze op zonnige dagen dan vooral omlaag. Hierdoor wordt het binnen namelijk al een stuk minder warm.

2. Gebruik een raamafdichtingsset
Veel airco’s werken met behulp van een slang. Deze sluit je op het apparaat aan en voer je via een raam naar buiten. De afvoerslang zorgt ervoor dat warme lucht naar buiten afgevoerd wordt. Nadeel hiervan is dat er altijd een raam open moet staan. Hierdoor kan warme lucht naar binnen komen. Gebruik daarom altijd een raamafdichtingsset. Hiermee houd je de warmte buiten. Kies je voor een mobiele airco zonder slang ? Dan is dit niet nodig.

3. Maak de filters regelmatig schoon
Doordat een airco lucht aanzuigt, komt er ook stof in het apparaat. Dit wordt opgevangen door de filters. Na verloop van tijd kan stof ervoor zorgen dat filters verstopt raken. Jouw airco verbruikt dan meer energie dan wanneer de filters schoon zijn. Zoek je een mobiele airco waarvan je de filters makkelijk en snel zelf kunt reinigen? Kijk dan eens op Airco-review.nl . Hier vind je talloze mobiele airco’s die je prima zelf kunt onderhouden. Zodoende weet je zeker dat jouw airco niet onnodig veel energie verbruikt.

 

Partner bijdrage 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter