Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
Tijdelijke scholen in Uithuizermeeden
Gepubliceerd op dinsdag 05 mei 2020

Tijdelijke scholen in Uithuizermeeden

Gemeente Het Hogeland blijft investeren en veilige en toekomstbestendige schoolgebouwen, ook nu momenteel de kinderen thuis les krijgen. De vernieuwing en versterking van de scholen in voormalige gemeente Bedum is ondertussen afgerond. Nu wordt er gestart met de scholen in voormalige gemeente Eemsmond. Er wordt hard gewerkt aan een moderne, toekomstbestendige, veilige en duurzame schoolomgeving voor de leerlingen en personeel.

Partner bijdrage 24webvertising  

Tijdelijke school Uithuizermeeden

Naast de sporthal Scherphorn in Uithuizermeeden wordt een tijdelijke school gebouwd. Rond de zomervakantie van dit jaar neemt de Dr. Damschool hier intrek in. Volgens de planning moet het nieuwbouw schoolgebouw rond de zomervakantie van 2021 voltooid zijn. Deze komt te staan op de locatie van het huidige schoolgebouw. Ook krijgen basisschool CBS de Noordkaap, NBS de Sterren en de peuterspeelzaal KindH in hetzelfde dorp te maken met een versterking van het huidige gezamenlijke gebouw, dat relatief nieuw is. Waarschijnlijk moet er tijdens deze werkzaamheden gebruik gemaakt worden van tijdelijke huisvesting. Er moet in oktober 2020 gestart worden met de werkzaamheden, zodat het gebouw volgend jaar rond de zomervakantie klaar is. Ook in Zandeweer gaat hard gewerkt worden aan de versterking en verbetering van basisschool Nijenstein. In de komende meivakantie en in de zomervakantie wordt het gebouw bouwkundig versterkt en de gymzaal compleet vernieuwd. Voor Usquert, Warffum en Roodeschool staan nieuwe kindercentra op de planning. Waarschijnlijk wordt er in de zomer van 2021 begonnen met de bouw daarvan. Momenteel wordt bekeken of de Klinkenborg in Kantens wordt versterkt of nieuwbouw krijgt. Deze werkzaamheden staan gepland voor januari 2021. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de coronacrisis geen invloed op de plannen. Het is ook nog niet duidelijk wat de invloed op Nederland is.

Meer werkzaamheden

Ook de vestigingen van Het Hogeland College krijgen een versterking of nieuwbouw. Het Hogeland College heeft vestigingen in Warffum en Uithuizen. Naar alle waarschijnlijkheid kan de vestiging in Warffum worden versterkt. De gemeente is nog in overleg met het schoolbestuur over de mogelijkheden en tijdelijke huisvesting is niet uitgesloten. Voor de vestiging in Uithuizen wordt gekeken naar de haalbaarheid van een combinatie van gedeeltelijke versterking en nieuwbouw. Ook sporthal De Mencke in Uithuizen moet bouwkundig versterkt worden. Dat gebeurt waar mogelijk in vakantieperiodes. De ouders van de leerlingen van alle scholen zijn op de hoogte gebracht van de stand van zaken door middel van een nieuwsbrief.

Met de auto naar school

Veel ouders brengen hun kinderen met de auto naar school voor het werk. De auto verzekeren is een must, maar een goedkope autoverzekering is vaak net zo goed is als een dure. De Fietsersbond roept ouders juist op om de kinderen vaker op de fiets naar school te brengen. Zo leren ze beter omgaan met het verkeer en als er meer mensen op de fiets komen, ontstaan er minder gevaarlijke situaties doordat het te druk is bij de scholen. Daarnaast is het een gezond stukje beweging. Doordat de kinderen bewegen voor school hebben ze een beter concentratievermogen in de klas.

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter