Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Stoppen met werken... Hoe moeilijk kan het zijn?
Gepubliceerd op woensdag 05 juli 2017

is de titel van een bijzonder boek over de vrouwen van de babyboomgeneratie (geboren tussen 1945 en 1955), die nu de leeftijd hebben bereikt waarop ze 'en masse' met pensioen gaan. Zij maakten carrière in een tijd dat de man als kostwinner de norm was en hebben geen rolmodellen. Ze hebben hun hele leven gewerkt, kregen kinderen en verzorgden hun ouders, maar zijn steeds blijven werken.

Stoppen met werken... Hoe moeilijk kan het zijn? 

Nu ze het arbeidsproces gaan verlaten, maken ze een transitie door naar een nieuwe invulling van hun leven en dat is een proces om bij stil te staan. Hoe ervaren ze het om niet meer te werken? Hoe hebben ze afstand genomen van hun werk? Hoe kijken ze terug op dit proces en hoe ziet hun leven eruit in deze nieuwe levensfase? Vielen ze in ‘het zwarte gat’?

De ervaringen van 21 geïnterviewde vrouwen vormen het hart van dit prachtig geïllustreerde boek: hoe maakten zij dit proces door en wat raden ze anderen aan? In het kort worden ook de veranderingen sinds de Tweede Wereldoorlog op het gebied van vrouwenarbeid belicht en bevat het boek waardevolle tips en adviezen.

Auteurs Sjikke Mulder en Heleen Untied (beiden uit Groningen) hebben zelf ervaren hoe het is om na een (lang) werkzaam leven te stoppen met werken. Hun zoektocht naar de ervaringen van generatiegenoten was ook de aanleiding voor dit boek; een feest van herkenning voor alle vrouwen die al zijn gestopt met werken of dat binnenkort gaan doen.

Het boek kwam tot stand in samenwerking met NoordPRoof Producties uit Bedum • isbn 978 90 79742 103 • auteurs: Sjikke Mulder en Heleen Untied • illustraties: Jeannette Ensing (Groningen) •  96 pagina’s •  geheel in kleur •  hardcover •  verkoopprijs € 15,00 • het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen op https://stoppenmetwerkenhoemoeilijkkanhetzijn.nl/

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM