Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
SP stelt provincie vragen over aangekondigde ontslagen bij Friesland Campina Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 02 januari 2018

SP stelt provincie vragen over aangekondigde ontslagen bij Friesland Campina Bedum

De SP Statenfractie heeft dinsdag schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. De SP maakt zich zorgen over de gevolgen van de veranderende strategie van Friesland Campina. In 2015 hebben provincie, gemeente Bedum en Friesland Campina aangekondigd in te zetten op uitbreiding van de fabriek. Dat zou honderden banen opleveren. Nu blijkt dat er 30 banen op het spel staan doordat Friesland Campina zegt zich aan een veranderlijke wereld aan moet passen. Volgens de SP is dit te kort door de bocht en zijn de gevolgen voor de werkers en Bedum te groot.

De impact van het verlies aan de werkgelegenheid in het dorp is groot. SP-Statenlid en Bedumer Marieke Bootsma: “Het is stuitend dat Friesland Campina een half miljard winst maakt en dat vervolgens bijna 20% van het personeel in Bedum wordt ontslagen. Terwijl er honderden banen gecreëerd zouden worden.” Ook zijn er zorgen over de oostelijke ontsluitingsweg.

De SP Statenfractie vraagt het provinciebestuur wat het kan en wil doen tegen de negatieve gevolgen van de wispelturige strategie van Friesland Campina. De partij heeft eveneens vragen gesteld over de oostelijke rondweg. “Die moet er komen”, aldus Bootsma, ”De vrachtwagens moeten uit het dorp verdwijnen, dat draagt bij aan de leefbaarheid.”

SP stelt provincie vragen over aangekondigde ontslagen bij Friesland Campina Bedum

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM