Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Nog nooit was fietsen zo leuk
Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020

Nog nooit was fietsen zo leuk

Ken jij de fietstrend van 2020 al? De fietscache. Het Geocachen is terug van niet weggeweest maar dan in een nieuw jasje. En dat is niet raar. Deze nieuwe rage combineert het buitenleven met sport en spel en is geschikt voor alle leeftijden. Fietsen zorgt er daarnaast voor dat je stress verminderd en door de aanmaak van je gelukshormoon is de wereld direct een stukje mooier. De beste ingrediënten om je gezondheid een boost te geven. Door regelmatig te fietsen ben je namelijk beter gewapend tegen aanvallen van bacteriën en virussen.

In combinatie met de fiets, wordt er aan het al bestaande cachen een extra dimensie toegevoegd. De basis blijft het zelfde maar de routes kun je in kortere tijd afleggen of combineren tot een langere grote route. Grotere afstanden maken een andere beleving van de route.

Voor gevorderden
Een fietscache is eigenlijk niets meer dan verstoppertje spelen en op de fiets. Het leuke er aan is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Voor stelletjes, voor gezinnen, of even tijd voor jou alleen. De één vind de uitdaging in het zoeken van de route op je gps-ontvanger of een telefoon. De kleinste genieten vooral van het ontdekken van de cache en wat er in zit. Voor de ouderen is het fijn omdat ze komen zie ze nooit hadden bedacht. En onderweg maak je de mooiste foto’s.

Vriendenspel
Maar ook het uitzetten van eigen routes en die delen met familie en vrienden is een nieuwe rage. Leuk om in contact te blijven. In de cache stop je dan kleine briefjes met berichtjes of kleine cadeautjes. Zo hou je op een leuke manier contact en kun je napraten over de route. Je kunt zelfs een mooie dag uitzoeken waarop iedereen een uur na elkaar start. Zo heb je een eigen ‘evenement’ waarbij je elkaar live waarschijnlijk niet eens tegenkomt.

Heb je een route, een gps, pen en papier en de schat? Dan is het nog wel even tijd voor de final check op de kinderfiets van je kroost. Bedenk daarbij dat het nu het moment is als ze toe zijn aan een grotere fiets. Een nieuwe meisjesfiets 24 inch of misschien al wel de grotere meisjesfiets 26 inch is een slimme zet met een lange zomer waarin je vakantieplannen waarschijnlijk even wat anders worden.

Naast eenvoudige caches, waarbij de je rechtstreeks naar de juiste locatie kunt fietsen, zijn er ook caches waarvoor je eerst een puzzel op moet lossen of waarin een speurtocht verwerkt is.. Ook zijn er Multicaches waarbij alleen bepaalde waypoints (tussenpunten) gegeven zijn. Misschien moet je op een bepaald punt een vraag beantwoorden of moet er daar een volgend coördinaat gezocht en/of berekend worden. Bij de Mystery cache is niet de locatie van de cache aangegeven, maar alleen een (fictief) punt in de buurt. Hier moet je vooraf een puzzel of opdracht oplossen om de echte locatie te vinden. Kom je op een stukje waarbij fietsen niet mogelijk is, combineer dan met een stukje lopen of sla desnoods de cache zelf over. Cachen gaat namelijk niet alleen om de cache zelf maar ook om het ontdekken van mooie locaties die je normaal niet op zou zoeken.

 

Partner bijdrage

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter