Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
Niet alleen de consument, ook de industrie maakt meer gebruik van online productieplatformen
Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2020

Niet alleen je nieuwste outfit shop je online, ook je huisraad en computer schaf je online aan. Dat is niets nieuws. Wat veel mensen niet weten is dat de industrie ook regelmatig gebruik maakt van online diensten om producten of productonderdelen te laten maken.

De tijd dat de industrie slechts de timmerman of metaalbewerker de opdracht gaf om een geavanceerd onderdeel voor een machine te creëren, is op sommige vlakken echt voorbij. Beide zijn heus nog van de partij, maar er is meer mogelijk.

Ambachtsman en computergestuurd

Vooral als het om ingewikkelde constructies gaat, worden er computergestuurde machines ingezet die het product maken. Dat gebeurt aan de hand van een geschreven programma dat in die computer wordt ingevoerd. Is het product naar wens dan kan de productie ervan eindeloos worden herhaald. Dat scheelt in vergelijking met de ambachtsman veel tijd en kosten. De benaming voor deze werkwijze is CNC ofwel Computer Numerical Control .

Zo kan er opdracht worden gegeven tot CNC frezen . Dan wordt er een standaard of een geavanceerd onderdeel voor een machine gefreesd. Zo’n opdracht kan online worden uitgezet. 3D Hubs is een online platform dat ervoor zorgt dat zo’n opdracht wordt ontvangen, inclusief alle mogelijke eisen die daaraan worden gesteld. Vervolgens zorgt het voor een maakbaarheids analyse, het moet immers wel gemaakt kunnen worden. Als die positief blijkt, kan de opdrachtgever met een druk op de knop aangeven dat het productieproces in werking kan worden gesteld. 3D Hubs zoekt binnen haar bestand van 250 nationale en internationale bedrijven naar de beste passende bij deze opdracht.

Niet alleen de consument, ook de industrie maakt meer gebruik van online productieplatformen 


3D Hubs biedt technische ondersteuning met werktuigbouwkundig ingenieurs

Een andere vaardigheid die online kan worden ingezet is het spuitgieten van bijvoorbeeld mallen. Daar is vooral door ingenieurs vraag naar. Ook dat kan online via het platform georganiseerd worden. Bovendien biedt 3D Hubs technische ondersteuning door werktuigbouwkundig ingenieurs.

Niet alleen de consument, ook de industrie maakt meer gebruik van online productieplatformen 

Veelal is met de productie van mallen een maand gemoeid. Het maken van de mallen kan vervolgens overgaan in het definitief creëren van een eindproduct. De spuitgieten kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheden die gemaakt worden. Na het uploaden van het ontwerp biedt 3D Hubs direct een kostenraming en maakbaarheid feedback. Zo is online werken heel functioneel en betaalbaar.

Wordt het nu al te ingewikkeld, weet dan dat er online enorm veel gecreëerd wordt wat vaak aan het oog van de consument onttrokken is. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat een onderdeel van je auto, fiets, smartphone, bureaustoel of noem maar op, op deze manier tot stand is gekomen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter