Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Multifunctionele Accommodatie Bedum stap dichterbij
Gepubliceerd op maandag 23 juli 2018

De Stichting Ontwikkeling Multifunctionele Accommodatie (MFA) Bedum heeft met tien partijen een intentieovereenkomst getekend om te gaan samenwerken binnen de nieuw te bouwen MFA. In de MFA komen onder andere SV Bedum, een kinderdagverblijf, een cardiologische privékliniek, een fysiotherapiepraktijk, een sportschool en een dorpshuis.

Multifunctionele Accommodatie Bedum stap dichterbij
Dytmer Hettinga, regiodirecteur ’s Heeren Loo Noordoost-Nederland en Gert-Jan Hageman, voorzitter Stichting ontwikkeling MFA Bedum, ondertekenen de intentieovereenkomst. 

BEDUM – Al sinds 2016 werkt de Stichting Ontwikkeling Multifunctionele Accommodatie Bedum toe naar een Multifunctionele Accommodatie (MFA) op het sportcomplex van Bedum. Deze MFA zal volgens de initiatiefnemers van de stichting – een groepje Bedumers met hart voor hun dorp – in veel maatschappelijke behoeften gaan voorzien. Gert-Jan Hageman, voorzitter van de stichting: “Het gebouw zal een nieuw onderkomen bieden aan SV Bedum, dat haar huidige clubgebouw volledig is ontgroeid, maar zal ook een dorpshuisfunctie vervullen. De MFA wordt voor alle Bedumers, van jong tot oud, met en zonder beperking”.

Medio 2020
Naast SV Bedum zal de MFA onder andere plaats bieden aan een kinderdagverblijf, een cardiologische privékliniek, een fysiotherapiepraktijk, een sportschool en een dorpshuis. Verder zal worden samengewerkt met onder meer ’s Heerenloo Opmaat en De Golden Raand. De stichting Colourful het Hogeland, Volleybalvereniging Dio, Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum en Cultureel Platform het Hogeland en energiecoöperatie Duurzaam Bedum zullen ook gebruik gaan maken van het gebouw. Gert-Jan: “Andere Bedumer verenigingen kunnen er eveneens terecht. Alle lagen van de bevolking worden in de MFA verenigd”. Door het ondertekenen van een intentieovereenkomst hebben alle partijen vast willen leggen dat ze gaan samenwerken binnen dit project. Gert-Jan: “We gaan er vanuit dat de MFA er uiterlijk medio 2020 staat”.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter