Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Met deze ideeën kun jij een lege wand decoreren
Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2021

Met deze ideeën kun jij een lege wand decoreren - sweetlivingshop.nl

De dingen die je aan je muren hangt zullen een verhaal over jezelf vertellen. Ze zullen laten zien wie jij bent. Als je je muren leeg laat dan zul je dus eigenlijk helemaal geen verhaal hebben. Daarnaast zal dit er ook nog eens voor zorgen dat het voelt alsof je in een hotel woont. Veel mensen vinden dat niet bepaald een prettig gevoel en hangen de muren van hun huis dus liever vol. Toch zou het zomaar kunnen dat er nog een lege wand is te vinden in je woning. Hier zou je dan muurdecoratie kunnen ophangen om ook deze wand optimaal te kunnen decoreren. Dit kan natuurlijk op allerlei manieren gedaan worden. Onderstaand zul je een paar tips en ideeën vinden die je zullen helpen.

Maak een statement

Het vullen van een grote, lege muur kan intimiderend zijn. Een gemakkelijk idee om dit probleem op te lossen is door er een enorm stuk aan op te hangen. Zo is de klus snel geklaard. Je kunt hierbij gebruik maken van een origineel canvas schilderij , maar een kunstfoto op grote schaal is tevens zeker een optie. Dit zijn beide wel dure ideeën over het algemeen, zorg er dan ook voor dat je de juiste keuze maakt. Dit doe je door de tijd te nemen om galerijen te bezoeken en kunstenaars te ontmoeten. Op deze manier zul je uiteindelijk een kunstwerk vinden waar je helemaal dol op bent. Een oversized spiegel of klok kan trouwens ook zeker een statement piece zijn voor die lege muur van je woning.

Gebruik een vuistregel

Om wat voor reden dan ook maken veel mensen de fout om de kunst te hoog op te hangen. Dat kan gelukkig opgelost worden met behulp van een vuistregel waar galeriehouders en museumconservatoren bij zweren. Dit is de regel “150 centimeter in het midden”. Dit houdt in dat je 150 centimeter vanaf de grond moet meten om de plekte vinden waar het midden van het kunstwerk aan de wand zou moeten zijn. In veel situaties werkt dit goed, maar soms kun je de hoogte beter wat wijzigen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je kleiner bent dan de gemiddelde persoon. Ook als het kunstwerk een ongebruikelijke vorm of grootte heeft kun je het vaak beter wat lager ophangen. Dit zou bijvoorbeeld het geval kunnen zijn bij een wereldkaart .

Maak een galeriewand

Als je in de woonkamer nog een lege wand hebt dan zou je dit op kunnen vullen met een galeriewand. Dit is een leuke manier om de ruimte op te vullen terwijl je een groot assortiment van je favoriete kunstwerken kunt laten zien. Een galeriewand wil je natuurlijk wel op een succesvolle wijze creëren, wat je kunt doen door te bedenken hoe de verschillende elementen met elkaar zullen matchen. Een galeriewand kun je bovendien op twee manieren benaderen. De eerste is om alles wat je wilt ophangen te verzamelen en vervolgens een kaart te maken of een plan te maken voor hoe je ze gaat rangschikken voordat ze aan de muur hangen. De andere wijze is om te beginnen met een centraal, dominant stuk, het in het midden op te hangen en er vervolgens organisch en in de loop van de tijd dingen omheen toe te voegen.

Gebruik planken

Houd je van het uiterlijk van een galeriewand maar wil je de taak vermijden om alles goed op te hangen? Je zult door zwevende planken en fotolijsten te gebruik een soortgelijk effect kunnen creëren. Deze planken zijn eenvoudig op te hangen, je kunt proberen om er twee of drie van aan een wand te groeperen. Ze zijn bovendien geweldig voor het weergeven van een mix van ingelijste foto’s en kunstwerken. Daarnaast kun je op de planken ook kleine planten, tafelklokken en aardewerkvazen neerzetten bijvoorbeeld. Let er natuurlijk wel op dat je niks omstoot, want dat zou echt zonde zijn. Gelukkig zal dat niet zo snel gebeuren.

 

Partner bijdrage.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter