Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kun je behang laten overspuiten met latex verf?
Gepubliceerd op maandag 02 november 2020

Kun je behang laten overspuiten met latex verf? 

Stel: je bent bezig met het bouwen van een nieuwe woning. Dan moet je natuurlijk ook gaan nadenken over hoe je de muren en plafonds wilt afwerken. Dit kan op veel verschillende manieren. Het is verstandig om een stukadoor erbij te halen. Deze vakman kan je adviseren over welk type afwerking het meest geschikt is in jouw situatie. Daarnaast kan hij of zij je ook vertellen over de stucen nieuwbouw kosten . Overigens is het ook een goed idee om een stukadoor voor advies te vragen als er nu nog behang zit op de muur. Mogelijk geeft hij of zij aan dat je dit beter kunt verwijderen om het vervolgens te laten stucen. Maar, het kan ook mogelijk zijn om te kiezen voor airless latex spuiten . Over een paar typen behang is dit mogelijk, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Vinyl behang
Over het algemeen is het wel mogelijk om met behulp van latex spuitwerk over een muur met vinyl behang te schilderen. Dit soort behang heeft weekmakers, wat het soepel houdt. Om zeker te weten of je wanden met vinyl behang kunt laten schilderen is het goed om eerst een zogenoemde hechtingstest uit te voeren. Dit wordt gebruikt om te bepalen of de latex goed hecht met het behang. Als de latex muurverf netjes opdroogt, dan kan het vinyl behang inderdaad overgespoten worden. In de andere gevallen kan dit dus meestal niet.

Glasvliesbehang
Je kunt in principe elke soort glasvliesbehang met latex verf laten spuiten. Sterker nog, dit type behang is geproduceerd om over te spuiten met latex muurverf. In de meeste gevallen zal het glasvliesbehang een relatief lichte kleur hebben. Dit zorgt ervoor dat het vervolgens met een nieuwe en strakke wandafwerking voorzien kan worden van de kleur die je eigenlijk voor ogen had. Overigens zal de geweven structuur waardoor glasvliesbehang zo populair is ook duidelijk zichtbaar zijn nadat het overgespoten is. Dit zal geen enkel probleem opleveren normaal gesproken.

Papierbehang
Door papierbehang over te laten spuiten of verven zul je over het algemeen geen bobbels aantreffen. Je kunt papierbehang dus een andere kleur geven met behulp van latex muurverf, al is dit helaas niet altijd het geval. Het is daarom aan te raden om van te voren het behang te laten testen, zo zul je voorkomen dat er bobbels in het papierbehang komen. Deze bobbels kunnen komen doordat het behanglijm wateroplosbaar is. Zo kunnen niet alleen bobbels ontstaan, maar ook blaasvorming.

Textielbehang
Net zoals de eerder genoemde soorten behang kun je het exemplaar van textiel ook zeker laten verven door het te latex spuiten. Wel is hierbij een correcte voorbehandeling vereist, wat nodig is door absorptie en vochtopname van het textielbehang. In de meeste gevallen zal het behang een reliëf hebben, wat je ook na het airless latex spuiten nog altijd zult zien. Natuurlijk zal het dan wel een ander kleurtje hebben door de verf. Alsnog zal de structuur behouden blijven, wat ook zeker geldt voor de uitstraling van het textielbehang.

 

Partner bijdrage

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter