Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kenders Bouw in Bedum: steeds belangrijker speler op de markt
Gepubliceerd op maandag 25 juni 2018

College en bestuur BvgB brengen bezoek;

De wortels van het bouwbedrijf Kenders uit Bedum liggen in de agrarische sector. Maar de succesvolle bouwer manifesteert zich meer en meer op de woningmarkt. In de wijk Ter Laan 4 realiseerde het bedrijf al verschillende projecten maar ook in prestigeproject ‘De Kop van Noord’ tussen de Wilhelminalaan en Boterdiep Wz in Bedum drukt Kenders een stempel.

Het nog betrekkelijk jonge bouwbedrijf werd afgelopen week aangedaan door leden van het bestuur van de Bedumer bedrijvenvereniging en het college van burgemeester en wethouders. Het gezelschap werd rondgeleid door bedrijfsleider Jos Roewen en directeur Sjoerd Kuiper.

Kenders Bouw in Bedum: steeds belangrijker speler op de markt. College en bestuur BvgB op bezoek.
Op de foto: vertegenwoordigers van het college van B&W en het bestuur van BvgB.
Directeur Sjoerd Kuiper van Kenders Bouw uiterst rechts;
bedrijfsleider Jos Roewen derde van rechts.

Coöperatie voor Agrarische Bedrijfsverzorging Abiant is de ‘kraamkamer’ van het bedrijf. Onderdeel van Abiant was AgroBouw Noord; een bedrijf dat voor een belangrijk deel in de agrarische markt werkzaam was; vooral in de melkveehouderij. Begin 2014 werd de naam gewijzigd in Kenders Bouw BV. Maar niet alleen de naam veranderde; ook de koers van het bedrijf onderging een wijziging.

“We zijn ons verder gaan ontwikkelen tot een allround bouwbedrijf. We bedienen agrariërs, maar ook particuliere woningbouwprojecten, renovaties, verbouw, utiliteitsbouw en projectontwikkeling behoren nu tot onze portefeuille. En, we zijn per slot van rekening gevestigd in Bedum: we herstellen ook aardbevingsschade”, zegt Jos Roewen.

Bij Kenders werken momenteel 40 tot 50 mensen. “En die zijn flink gemotiveerd!”, laat Roewen weten. “We zoeken overigens nieuwe collega’s. Er is voor timmermannen werk genoeg voorhanden. Belangstellenden kunnen zich via onze site melden.”

Hoewel Kenders vooral in Bedum zichtbaar is, is het werkgebied groter: het bedrijf werkt in heel Noord-Nederland. “Maar van oudsher hebben we natuurlijk een speciale band met Bedum. Mooi ook om te constateren dat onze projectmatige bouw het hier uitstekend doet. We verkopen prima. De Bedumer woningmarkt is gezond.”

Het succes wordt overigens met noordelijke nuchterheid bekeken: “Net als elk bedrijf willen we groeien. Maar dat doen we op een rustige, gestage manier. We zijn niet uit op overnames; we willen die groei op een natuurlijke manier laten plaatsvinden”, besluit Roewen.

Het bezoek van het college en het bestuur van de BvgB had plaats in het kader van de bedrijfsbezoeken die drie tot vier keer per jaar worden gehouden. De bezoeken worden voorbereid door ondernemersvereniging BvgB.

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter