Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Hoe vertel je kinderen dat je weer bij elkaar komt na een scheiding?
Gepubliceerd op dinsdag 01 september 2020

Hoe vertel je kinderen dat je weer bij elkaar komt na een scheiding?

Je kinderen vertellen dat jij en je partner gaan scheiden is ontzettend moeilijk. Hun leven wordt hierdoor namelijk flink op zijn kop gezet. Na de scheiding houden jij en je ex-partner ongetwijfeld contact. Mogelijk bloeit er op den duur wel weer iets moois op, waardoor jij je ex terug wilt. Wil je ex jou ook terug? Dan besluiten jullie het mogelijk weer met elkaar te proberen. In dat geval moet je de kinderen hiervan op de hoogte brengen. Maar hoe vertel je kinderen eigenlijk dat je weer bij elkaar komt na een scheiding?

Het effect op een kind
Een scheiding heeft een groot effect op het leven van een kind. Uit onderzoek blijkt dat de effecten op kinderen het grootst zijn wanneer de scheiding nog vers is. Besluiten jullie kort na de scheiding bij elkaar te komen? Dan komt jouw kind in een emotionele rollercoaster terecht. Het verdriet van de scheiding zit nog diep van binnen, maar er heerst ook een gevoel van vreugde. De meeste kinderen willen namelijk niets liever dan dat hun ouders weer bij elkaar komen.

Communiceer goed met kinderen
Voor veel kinderen is het goed nieuws wanneer gescheiden ouders weer bij elkaar komen. Toch weten veel ouders niet hoe zij dit aan hun kinderen vertellen. Licht het besluit altijd gezamenlijk toe aan de kinderen. Geef hierbij duidelijk aan wat de gevolgen voor hen zijn. Zodoende wordt het voor een kind duidelijk waarom jullie het toch weer samen proberen.

Is het verstandig om weer bij elkaar te komen?
We zien regelmatig dat gescheiden ouders kort na een scheiding weer bij elkaar komen. Beide personen voelen pijn en verdriet en zoeken troost en steun bij elkaar. Dit biedt geen goede basis voor een lang en gelukkig huwelijk. Stel jezelf daarom altijd de volgende vragen wanneer voordat jullie weer bij elkaar komen:

- Is het een gedegen en goed doorvoeld besluit?
- Is de relatie verbeterd ten opzicht van voor de scheiding?
- Hebben jullie een oplossing gevonden voor het probleem?

Ben je niet zeker van één of meerdere vragen? Neem dan de tijd om dit voor jezelf te ontdekken. Er is namelijk niets zo vervelend om jouw kinderen na verloop van tijd opnieuw te vertellen dat jullie opnieuw uit elkaar gaan.

 

Partner bijdrage. 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter