Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
Hoe doe je dat? Lunchen met collega’s in het nieuwe normaal
Gepubliceerd op donderdag 28 mei 2020

Hoe doe je dat? Lunchen met collega’s in het nieuwe normaal

De 1,5 meter samenleving wordt het nieuwe normaal. We moeten afstand houden van elkaar, maar dit kan nog wel eens lastig zijn als je met collega’s gaat lunchen. Hoe kun je het beste met collega’s samen lunchen terwijl je afstand moet houden? Dit is een situatie die binnen veel bedrijven voorkomt. Hoewel het meest verstandige is om alleen te lunchen, is dit wel erg ongezellig. SKEPP geeft jou een aantal tips zodat je toch met je collega’s kunt lunchen!

Partner bijdrage

Elke team heeft een eigen lunchtijd

Vaak zit je met meerdere collega’s uit je eigen team op kantoor. Probeer met de collega’s uit je eigen team te gaan lunchen in plaats van met andere collega’s. Door met je eigen team te gaan lunchen, voorkom je dat je met meerdere mensen in contact komt. Hoe meer contact je hebt met andere collega’s, des te groter is het risico op besmetting. Het is verstandig om een schema op te stellen zodat iedereen op kantoor op de hoogte is op welke tijden er gegeten wordt door de verschillende teams. Zo voorkom je onnodig heen-en-weer geloop.

Elke dag lunchen met dezelfde collega’s

Het is mogelijk om met andere collega’s van andere afdelingen te lunchen. Denk hierbij wel aan de 1,5 meter afstand. En zorg ervoor dat je elke dag met diezelfde collega’s lunch. Ook in dit geval zullen er schema’s opgesteld moeten worden zodat je met zo min mogelijk collega’s in contact komt. Door met andere collega’s te lunchen, spreek je niet alleen je eigen team. Maak ook eens een wandeling in de pauze met collega’s! Buiten is het makkelijker om afstand van elkaar te houden dan binnen in een kantoorruimte.

Blijven ontsmetten!

Voorkom besmetting door ten alle tijden afstand te blijven houden van elkaar.Maar afstand alleen is niet voldoende. Je zult jezelf en je werkplek moeten blijven ontsmetten. Was voordat je gaat lunchen je handen en probeer je werkplek te ontsmetten voordat je gaat eten. Ben je klaar met de lunch? Was weer je handen en ontsmet de plek waar je hebt geluncht. Hygiëne is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor je collega’s! Zo voorkom je besmettingen.

Lunch jij op 1,5 meter afstand?

Het lunchen op 1,5 meter afstand kan lastig zijn. Maar met behulp van de tips uit dit blog kun jij gezellig blijven lunchen met collega’s. Het opstellen van schema’s is essentieel om te voorkomen dat er veel heen-en-weer wordt gelopen. Vind je het toch lastig om genoeg afstand te kunnen houden van je collega’s? Blijf dan op je werkplek zitten tijdens de lunch. Zo kom je niet in de verleiding om dicht bij collega’s te gaan staan.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter