Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gerust ouder worden
Gepubliceerd op zaterdag 05 januari 2019

Gerust ouder worden - Emmius Notarissen Bedum
 
Het kan iedereen gebeuren: in een situatie terechtkomen waarin u geen eigen beslissingen meer kunt nemen. Dat kan gebeuren door een ongeluk. Maar het kan ook geleidelijk gebeuren, door bijvoorbeeld dementie. Wie neemt er dan de belangrijke beslissingen voor u?

Vaak wordt gedacht dat een partner, echtgenoot of de kinderen de beslissingen kunnen nemen als men dat zelf niet kan. Dat is echter niet zo. Een ongetrouwde partner mag niet altijd medische beslissingen voor de partner nemen. Als iemand tijdelijk of langere tijd zelf geen beslissingen kan nemen, moet de rechter worden gevraagd een bewindvoerder (en mentor) te benoemen. U heeft echter zelf geen zeggenschap over wie de bewindvoerder wordt of hoe deze omgaat met uw belangen. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat het wel enige tijd kan duren voordat de rechter een bewindvoerder heeft benoemd.
Als u zelf het heft in handen wilt nemen, maakt u een algemene volmacht of een levenstestament. In een algemene volmacht of een levenstestament kunt u bepalen wie voor u de beslissingen kan nemen als u dat zelf niet meer kunt.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak op het servicepunt van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a te Bedum of kom even binnen lopen. Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur of op afspraak. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van onze andere vestigen (in Ten Boer, Delfzijl of Appingedam). U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0503021202 of maak een afspraak via onze website www.mijnemmiusnotarissen.nl.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter