Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Feestelijke start bouwplan ‘De kop van Noord’
Gepubliceerd op vrijdag 26 mei 2017

Feestelijke start bouwplan ‘De kop van Noord’ in Bedum

Wethouder Johannes de Vries van ruimtelijke ordening heeft vanmiddag in het bijzijn van de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen voor een project van vier woningen in het plan ‘De Kop van Noord’ in Bedum.

Dit kleinschalige uitbreidingsplan aan de noordkant van het dorp komt op het terrein waar de gemeentelijke gasfabriek heeft gestaan.

Kenders Bouw uit Bedum realiseert er vier energiezuinige en aardbevingsbestendige halfvrijstaande woningen. Op de vijf andere kavels in het plan komen vrijstaande woningen.

Feestelijke start bouwplan ‘De kop van Noord’ in Bedum
Wethouder Johannes de Vries slaat de eerste paal

De woningen die Kenders Bouw er realiseert, passen in het gevarieerde straatbeeld van de Wilhelminalaan. Ze zijn ontworpen door het Bedumer architectenbureau Feddema. Voor de woningen bestond flinke belangstelling. Ook de kavels voor vrijstaande woningen vonden gretig aftrek; om bepaalde kavels moest zelfs worden geloot.

Aanvankelijk had woningstichting Wierden en Borgen plannen met het terrein. De stichting wilde er een appartementencomplex realiseren maar zag daar uiteindelijk vanaf. De exploitatie van het terrein werd vervolgens door de gemeente Bedum ter hand genomen.

Het terrein van de voormalige gemeentelijke gasfabriek, die tot 1955 in bedrijf was, kende een flinke bodemverontreiniging en moest daarom worden gesaneerd. Dat proces duurde enkele jaren. Het terrein is nu schoon, hoewel er eisen worden gesteld aan de wijze van funderen van de nieuwbouw. Dit om te voorkomen dat dieper gelegen vervuilde grond ‘naar boven wordt gewoeld’.

De vrijstaande woningen kunnen ‘welstandsvrij’ worden gebouwd. De gemeente heeft hiervoor gekozen om ruimte te geven aan nieuwe concepten voor aardbevingsbestendig bouwen.  

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM