Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld: “nu moet NAM over de brug komen”
Gepubliceerd op dinsdag 23 januari 2018

Eigenaren onroerend goed opnieuw in gelijk gesteld “nu moet NAM over de brug komen”
 
Vandaag heeft het Gerechtshof Leeuwarden-Arnhem arrest gewezen in de procedure over schade van woningeigenaren als gevolg van waardevermindering door aardbevingen. Het gerechtshof heeft de Stichting WAG (die 4.000 huiseigenaren vertegenwoordigt) opnieuw in het gelijk gesteld. Dit betekent dat alle eigenaren van onroerend goed in het aardbevingsgebied via Stichting WAG hun claims kunnen indienen bij de NAM én dat de NAM moet gaan betalen. Volgens deskundigen kan de waardevermindering, los van fysieke schades, oplopen tot 20%. 
 
“Het is een duidelijk arrest”, stelt advocaat Pieter Huitema van De Haan Advocaten & Notarissen. “We hebben lang en intensief geprocedeerd en we zijn blij dat het voor de 4.000 aangesloten huishoudens in het aardbevingsgebied nu duidelijk is dat de NAM aansprakelijk is voor de waardevermindering van hun huizen, zonder dat het huis eerst moet worden verkocht.”
 
Voorzitter Lolke Weegenaar van Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) stelt: “We zijn blij met de uitspraak. Nu moet de NAM ook doorpakken. We willen zo snel als mogelijk met onze advocaten en de NAM om tafel om de compensatie te bespreken. Vier jaar na de dagvaarding wordt dat ook wel eens tijd. Ik roep alle huiseigenaren op om samen met ons de strijd verder te gaan. Samen staan we sterker!”

U kunt zich aanmelden op de website stwag.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM