Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eigen bijdrage betalen als ik naar een zorginstelling ga. Ik wil niet mijn eigen huis opeten!
Gepubliceerd op vrijdag 01 juni 2018

Eigen bijdrage betalen als ik naar een zorginstelling ga. Ik wil niet mijn eigen huis opeten!

Vaak is er een eigen bijdrage verschuldigd indien er een opname is in een verzorgingstehuis. De eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Ook uw vermogen doet mee voor de berekening van de eigen bijdrage. Dit gebeurt op basis van de vermogensinkomensbijtelling (VIB).

Indien uw vermogen meer bedraagt dan de vrijstelling van € 30.000,00 (2018) dan telt naast uw inkomen nog eens een gedeelte van uw vermogen in box 3 (sparen) mee als extra inkomen voor de bepaling van de eigen bijdrage. Dus uw eigen bijdrage wordt niet alleen bepaald door uw inkomen (AOW en pensioen etc.) maar ook door uw fictieve inkomen dat wordt berekend in box 3. De eigen bijdrage kan oplopen tot maximaal € 2.332,60 per maand (2018). 

Wat kunt u doen om er voor te zorgen dat de vermogensbijtelling wordt beperkt of helemaal wordt uitgesloten? Verlaag uw vermogen in box 3 door op tijd te schenken op papier. Maak goede testamenten waarin de erfdelen van de kinderen opeisbaar zijn bij opname in een zorginstelling. Als uw partner is opgenomen in een zorginstelling, kan het verstandig zijn om uw partner uit te sluiten als erfgenaam. Maak volmachten, zodat er nog zaken kunnen worden geregeld!

Er zijn nog diverse andere mogelijkheden. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak op het servicepunt van Emmius Notarissen, gevestigd aan de Vlijt 2a te Bedum of kom even binnen lopen. Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur of op afspraak.

Uiteraard bent u ook van harte welkom op een van onze andere vestigen (in Ten Boer, Delfzijl of Appingedam). U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0503021202 of maak een afspraak via onze website www.mijnemmiusnotarissen.nl.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM