Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eerste zonnedak Duurzaam Bedum bestaande uit 200 zonnepanelen geopend
Gepubliceerd op woensdag 06 november 2019

Vandaag werd het eerste zonnedak van Energiecoöperatie Duurzaam Bedum officieel geopend. Later dit jaar volgen nog drie grote daken, waarmee Duurzaam Bedum qua aantal daken één van de grootste duurzame energiecoöperaties in de provincie zal zijn.

Eerste zonnedak Duurzaam Bedum bestaande uit 200 zonnepanelen geopend 

Het eerste zonnedak van Energiecoöperatie Duurzaam Bedum, belangeloos beschikbaar gesteld door de firma Knol Dakbedekking en Renovatie, werd woensdagochtend 6 november geopend door wethouder Kristel Rutgers, van gemeente Het Hogeland. “Waar een klein dorp groot in kan zijn”, aldus de wethouder.

Eerste zonnedak Duurzaam Bedum bestaande uit 200 zonnepanelen geopend 

Grootste coöperatie
Met nog drie grote zonnedaken op komst, eveneens belangeloos beschikbaar gesteld door drie bedrijven uit Bedum, namelijk Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa B.V., Vaatstra BV en ODN Oil B.V., zal Duurzaam Bedum in een keer een van de grotere duurzame energiecoöperaties van de provincie Groningen zijn. Een goede zaak, zegt voorzitter Gert-Jan Hageman, want “ons uiteindelijke doel is Bedum voor honderd procent zelfvoorzienend met duurzame energie maken en daarvoor hebben we zoveel mogelijk ruimte voor zonnepanelen nodig”.

Duurzaam Bedum
Energiecoöperatie Duurzaam Bedum is een burgerinitiatief dat geheel door vrijwilligers wordt gerund. Leden van Duurzaam Bedum kunnen lokaal opgewekte zonne-energie gebruiken zonder dat ze zelf zonnepanelen hoeven aan te schaffen. Iedereen uit Bedum en omgeving kan lid worden. Wie eenmaal lid is bespaart vanaf de eerste maand op zijn energierekening, omdat je over duurzame en lokaal opgewekte energie geen energiebelasting hoeft te betalen. Dit voordeel verrekent Duurzaam Bedum al op de voorschotnota en daarmee biedt de coöperatie een unieke propositie.

Energie voor alle huishoudens
Duurzaam Bedum is in gesprek met meerdere ondernemers die ook hun daken ter beschikking willen stellen. Hageman: “Met de daken die we nu hebben kunnen we niet alle huishoudens in Bedum en omstreken voorzien en de vraag is nu al hoger dan ons aanbod. Om Bedum echt honderd procent zelfvoorzienend te maken hebben we de hulp nodig van gemeente en provincie, want we hebben grond nodig voor een zonneweide en windmolens”.

Wie lid wil worden van Bedums eigen energiecoöperatie kan zich aanmelden via www.duurzaambedum.nl.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter