Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Een uitvaartverzekering in geld of natura
Gepubliceerd op donderdag 25 juni 2020

Een uitvaartverzekering in geld of natura

Overweeg je om op kort termijn een uitvaartverzekering af te sluiten? Goed bezig, want op deze manier voorkom je dat jouw nabestaanden een flinke kostenpost voor hun kiezen krijgen. Voordat je zo’n verzekering afsluit, ga jij je eerst oriënteren. Je ontdekt in dat geval al snel dat je kunt kiezen uit twee soorten uitvaartverzekeringen, namelijk een verzekering in geld en in natura. Als leek op dit gebied heb je ongetwijfeld geen idee wat het verschil is tussen deze verzekeringen. Dit maakt het lastig om de beste uitvaartverzekering te kiezen. Om jou een handje te helpen, gaat uitvaartverzekeringvergelijken.com hier in op deze twee verzekeringen.

Wat is een uitvaartverzekering in geld
We beginnen met de uitvaartverzekering in geld. Bij deze verzekering betaal je maandelijks premie. Dit doe je tot de vastgestelde leeftijd die is opgenomen in het contract. Kom je te overlijden? Dan keert de uitvaartverzekering waarbij jij bent aangesloten een geldbedrag uit aan jouw nabestaanden. Zij kunnen dit geld vervolgens gebruiken om jouw uitvaart te regelen.

Grote voordeel van deze uitvaartverzekering is dat jouw nabestaanden de uitvaart niet uit eigen zak hoeven te betalen. Indien het verzekerde bedrag hoog genoeg is, kan een gehele uitvaart bekostigd worden met de verzekering. Is dit niet het geval? Dan moeten de nabestaanden het verschil zelf betalen. Dit is echter aanzienlijk minder dan de hele kosten van een uitvaart.

Uitvaartverzekering in natura
Naast de uitvaartverzekering in geld kennen we ook de uitvaartverzekering in natura. Voor deze verzekering draag je ook iedere maand een vastgesteld bedrag aan premie af. Het verschil met de uitvaartverzekering in geld zit hem echter in de manier van uitbetalen. Bij een uitvaartverzekering in natura krijg je namelijk geen geld uitgekeerd, maar wordt een pakket aan uitvaartzaken uitgekeerd.

De inhoud van het pakket is voor het overlijden reeds vastgesteld door de persoon die de uitvaartverzekering afsluit. Grote voordeel van een uitvaartverzekering in natura is  dan ook dat je geheel zelf bepaalt hoe jouw uitvaart eruit komt te zien. Ook bij deze verzekering geldt dat de extra kosten die gemaakt worden bij een uitvaart voor rekening van de nabestaanden zijn.

Maak altijd een vergelijking
Nu je weet wat de verschillen tussen een uitvaartverzekering in geld en een uitvaartverzekering in natura zijn, kun je een weloverwogen keuze maken. Weet je inmiddels welke verzekering je af wilt sluiten? Wacht hier dan vooral niet te lang mee. Hoe eerder je begint, des te lager is het bedrag wat je maandelijks aan premie betaald.

Kies je voor een uitvaartverzekering in geld? Vergelijk geld uitvaartverzekeringen dan altijd eerst met elkaar. Er zijn namelijk talloze verzekeraars waarbij je een uitvaartverzekering in geld af kunt sluiten. Veel mensen denken dat de inhoud van zo’n verzekering overal hetzelfde is. Dit is echter een misvatting. Door een vergelijking te maken valt direct op wat de verschillen zijn. Wil je liever een uitvaartverzekering in natura afsluiten? Ook dan is het altijd aan te raden om een vergelijking te maken. Je kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen door uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Partner bijdrage

 

 

Gerelateerde artikelen

Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter