Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Een geschenk voor de hele wereld
Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020

Covid vaccines expected in Guan

Nu 2020 ten einde loopt en Kerst nadert, lijkt het erop dat de wereld het beste kerstcadeau zal krijgen wat iemand zich maar kan wensen: een Covid 19-vaccin. Veel mensen geloven het nieuws niet, of staan sceptisch tegenover het idee om een vaccin te proberen dat nog maar net is ontwikkeld, maar een vaccin van het wereldwijde farmaceutische bedrijf Pfizer is in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd nadat klinische onderzoeken 95% effectiviteit hadden bewezen . De pandemie die de aarde het hele jaar door heeft geteisterd, komt momenteel op stoom in de tweede golf, wat leidt tot angst, verder verlies van mensenlevens en economische verwoesting, de timing van de goedkeuring van het vaccin kon dus niet beter. Laten we eens kijken naar de laatste ontwikkelingen in de top drie van grote farmaceutische bedrijven die nek aan nek gaan in de vaccinrace, en hoe deze laatste overwinning de beleggers op de markt zou kunnen beïnvloeden.

Een geschenk voor de hele wereld 
Covid vaccines expected in Guan

Klaar voor de start, af…

Momenteel is het grootste vaccinnieuws dat de kandidaat die is gecreëerd door de gebundelde krachten van Pfizer en BioNTech, door de Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority (MHRA) is goedgekeurd voor gebruik.  Het vaccin ligt momenteel ook bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in afwachting van goedkeuring, het lijkt erop dat dit kort na 10 december zal gebeuren. Het was een gedenkwaardige gebeurtenis toen het Verenigd Koninkrijk officieel het eerste westerse land werd dat een vergunning voor een vaccin tegen Covid-19 gaf. Pfizer Chief Executive Albert Bourla zei in een schriftelijke verklaring: "Deze autorisatie is een doel waar we naartoe hebben gewerkt sinds we voor het eerst verklaarden dat de wetenschap zal winnen, en we juichen de (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency) toe voor hun vermogen om een zorgvuldige beoordeling uit te voeren en tijdig actie te ondernemen om de bevolking van het Verenigd Koninkrijk te helpen beschermen " Het Verenigd Koninkrijk heeft tot dusver 40 miljoen doses besteld, wat voldoende zal zijn om ervoor zorgen dat 20 miljoen mensen worden gevaccineerd zodra Pfizer de doses kan verdelen. In de komende weken zullen 800.000 daarvan worden verdeeld onder de meest kwetsbare mensen, en daarna zal de distributie een specifieke structuur volgen die zich gedurende een groot deel van 2021 zal afspelen. De Britse gezondheidssecretaris Matt Hancock zei: "Het doel is om te vaccineren via de NHS overal in het Verenigd Koninkrijk zo snel als het bedrijf kan produceren. Het zal levens helpen redden. .  Zodra we de meest kwetsbare hebben beschermd, zal het ons helpen om weer terug te gaan naar het normaal, en naar een aantal van de dingen waar we zo van houden.

De impact van deze laatste ontwikkeling op de Pfizer-aandelen was opmerkelijk, aangezien de farmaceutische gigant in slechts zeven dagen een solide 11,6% steeg en sloot op 36.500 op 25 november en 40.748 op 2 december. Pfizer is in feite ongeveer 45% gestegen sinds hun dieptepunt in maart, en hoewel de verkoop in de eerste negen maanden van 2020 met 3% daalde, was dit te verwachten als gevolg van lockdowns. Sommige analisten zeggen dat mede door het Covid-19-vaccin van Pfizer de omzet in 2021 meer dan $ 3,5 miljard zou kunnen bedragen, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot een stijging van de aandelenkoersen. In dezelfde geest kenden de aandelenkoersen van het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech een stijging van 15% in dezelfde periode, van 105.079 op 25 november tegen een slotkoers van 120.979 op 2 december. Voor degenen met een oog op de markten, Pfizer en BioNTech zijn twee bedrijven om in de gaten te houden.

Wie is de volgende?

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna volgt Pfizer op de hielen, aangezien ze ook wachten op goedkeuring van de FDA voor het noodgebruik van hun vaccin, waarvan is bewezen dat het 94% effectief is. Als de FDA het vaccin van Moderna snel goedkeurt, kan het vaccineren van de Amerikaanse  bevolking half december beginnen.3 Moderna streeft ernaar om in 2021 tussen de 500 miljoen en 1 miljard doses te produceren, en 20 miljoen doses zullen al eind 2020 beschikbaar zijn voor de VS.3 Op 30 november zijn Moderna-aandelen met 16% gestegen nadat het bedrijf had aangekondigd dat het bij de FDA een vergunningaanvraag had ingediend voor het noodgebruik van het vaccin.

Vervolgens komt AstraZeneca, die ook niet ver achterloopt met hun vaccin. Het grote farmaceutische bedrijf hoopt dat de resultaten van zijn klinische proef in de VS, eind januari 2021 bekend zijn en kan dan mogelijk kort daarna een aanvraag indienen, mits goedkeuring wordt gegeven voor noodgebruik van het vaccin.  Er zijn echter enkele vragen over de gegevens die zijn ontvangen van de Britse en Braziliaanse proeven die wetenschappers als eerste analyseren. Het vaccin zou tot dusverre een werkzaamheidsgraad hebben van 70%. Zoals verwacht hebben de AstraZeneca-aandelen een dip bereikt in november, met een slotkoers van 8799,78 op 11 november naar 7784.19 op 27 november. Het bedrijf heeft echter beter gepresteerd dan de S&P 500-index in 2020, grotendeels vanwege het feit dat de kankermedicijnen van AstraZeneca koplopers zijn in hun sector. Sommige analisten op Wall Street voorspellen dat AstraZeneca de komende vijf jaar een stijging van 15% zou kunnen hebben in hun gemiddelde winstgroei.

Het komt neer op

Nu de race naar een Covid 19-vaccin bijna ten einde lijkt te komen, is het een opwindende tijd voor de wereld in het algemeen en voor mensen met interesse in de financiële markten, aangezien bedrijven als Pfizer en BioNTech op het punt staan de wereld te veranderen. Tijden als deze, hebben de neiging te verschijnen als het type marktvolatiliteit dat zowel kansen als risico's kan bieden voor bepaalde geïnformeerde handelaren die weten hoe ze er voordeel uit kunnen halen door te investeren in CFD's of Contracts for Difference. Met CFD's kunnen beleggers handelen op zowel de opwaartse als neerwaartse bewegingen van de aandelenkoersen, zonder de onderliggende waarde te hoeven kopen.

Bij Vestle kunt u kiezen uit meer dan 900 instrumenten, van Vestle CFD-aandelen in bedrijven als Pfizer en BioNtech, AstraZeneca, Moderna en nog veel meer, tot een brede selectie van grondstoffen, ETF's, indexen, Valuta's en cryptocurrencies. Maar voordat u begint om bij Vestle in CFD-aandelen te handelen, kunt u eerst profiteren van onze gratis educatieve bronnen, waaronder videolessen, informatieve pdf-gidsen en gratis 1-op-1 training met een live beleggingsoach. Leer de ins en outs van het Vestle-platform en hoe u de relevante handelstools en -functies kunt gebruiken om beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen. Als Europese gereguleerde broker biedt Vestle uitstekende handelsvoorwaarden, een veilig handelsplatform en uitstekende klantenondersteuning. Word vandaag nog lid en ontdek onze indrukwekkende reeks Vestle CFD-aandelen, geavanceerde tools en functies en ons innovatieve handelsplatform.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 82.99 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Source: https://www.rnz.co.nz/international/pacific-news/432080/covid-vaccines-expected-in-guam-by-xmas

 

Partner bijdrage

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter