Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Economic Board Groningen stelt in 2017 half miljoen beschikbaar voor innovatie
Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2017

Economic Board Groningen stelt in 2017 half miljoen beschikbaar voor innovatie 


De Economic Board Groningen (EBG) trekt dit jaar € 500.000 uit om ondernemers in Noord-Groningen te helpen innoveren. Zij kunnen de helft van hun kosten vergoed krijgen voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, testen en productvernieuwing.

EBG draagt maximaal € 50.000 per bedrijf bij. Als de ondernemer gebruik maakt van een erkende proeftuinfaciliteit zoals bouwinnovatiecentrum BuildinG, biobased testomgeving ZAP of energietransitiecentrum EnTranCe, kan er nog eens € 25.000 bij komen. De EBG InnovatieregelinG gaat open op 1 mei.

Minder risico's voor ondernemers

De regeling is in het leven geroepen omdat het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of processen risico's en onzekerheden met zich meebrengt. Daardoor blijven goede plannen soms op de plank liggen. Economic Board Groningen neemt met de laagdrempelige EBG InnovatieregelinG financiële belemmeringen weg voor bedrijven die willen innoveren. Dit moet bijdragen aan een sterkere economie en duurzame groei in de regio.

Negen gemeenten

De regeling geldt voor mkb-bedrijven die gevestigd zijn in de negen Noord-Groningse gemeenten of kunnen aantonen dat ze daar economische impact hebben: Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Winsum, Slochteren, Ten Boer, De Marne en Loppersum. Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

De kracht van de regeling zit hem volgens Peter Arnold Jellema, bestuurslid EBG, vooral in de snelheid, eenvoud en laagdrempeligheid. "Innovatie is voor alle ondernemingen van klein tot groot van levensbelang. EBG introduceert daarom een laagdrempelige regeling, om het voor ondernemers makkelijk te maken om hun innovatieve ideeën verder te brengen. Geen ingewikkelde procedures of vereisten, maar gewoon een steun in de rug om je idee verder te brengen. Als de ondernemer er zelf in gelooft, verdubbelt EBG de eigen investering vanuit de InnovatieregelinG."

De regeling loopt tot 31 december of zolang er budget is. Ondernemers kunnen hun aanvraag indienen door middel van een account via het digitale loket van SNN. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.economicboardgroningen.nl/financiering/ebg-innovatieregeling .

Over Economic Board Groningen

Economic Board Groningen geeft de economie in Noord-Groningen een extra impuls. EBG wil zorgen voor meer bedrijvigheid en meer banen in Noord-Groningen. Dit doet EBG door ondernemers met goede plannen te ondersteunen en te financieren, het onderwijs toekomstgerichte lespakketten aan te bieden, nieuwe bedrijven naar de regio te halen en te investeren in snel internet voor iedereen. Daarnaast helpt EBG de kansrijke sectoren bouw, 5G en ICT, toerisme en chemie verder te groeien.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM