Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Drie leuke dingen om te 3D printen
Gepubliceerd op vrijdag 12 februari 2021

Drie leuke dingen om te 3D printen

Mogelijk ben jij inmiddels al hartstikke enthousiast over de mogelijkheden van het 3D printen. Is dit nog niet het geval? Het wordt dan tijd dat hier snel verandering in komt. 3D printen wordt namelijk steeds populairder, ook onder particulieren. Zij kunnen zelf een 3D printer aanschaffen, maar ze kunnen ook hun ontwerp sturen naar een 3D print service. Dit bedrijf zal dan het ontwerp produceren met behulp van zo’n duur apparaat. Een 3D print laten maken kan in principe van allerlei verschillende dingen gedaan worden, zoals de drie voorbeelden die genoemd worden in dit artikel.

Zeeslag
De kans is heel groot dat jij ooit al Zeeslag hebt gespeeld. Dit spel, wat in het Engels Battleships genoemd wordt, kan ook gewoon op papier gespeeld worden natuurlijk. Je hoeft alleen maar vakjes te maken en de boten hier in te tekenen om te beginnen met het spel. Toch kun je dit nog veel leuker maken, wat mogelijk is met behulp van een 3D printer. Studio Klipsi heeft op de handige website van Cults namelijk een ontwerp gepubliceerd van een bordspel van Zeeslag, wat je dus zelf kunt maken. Dit bordspel valt eenvoudig te 3D printen en te spelen.

Kapstok voor je mondkapje
Op het moment heeft heel de wereld last van het coronavirus. Je moet dan ook vaak een mondkapje dragen, wat inmiddels op veel locaties in ons land verplicht is. Hierdoor zul je inmiddels diverse mondkapjes al hebben gekocht maar helaas zijn ze nogal eenvoudig kwijt te raken. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen, want ze zijn tegenwoordig zeer belangrijk. De ‘Here’s the frigging mask’ hanger van Sergio Romero is dan ook zeker handig. Dit is namelijk een soort kapstokje voor je mondkapje, wat je kunt 3D printen nadat je het bestand hebt gedownload op Cults.

Mini schuurblok
Als je fijne details wilt glad strijken op je 3D print projecten dan zou je ervoor kunnen kiezen om een mini schuurblok te 3D printen. Dit handige hulpmiddel kun je tevens gebruiken op onderdelen van hout en leer. Je kunt het model, wat gemaakt is door Justignorant, creëren met een willekeurige 3D printer waarna je een paar vellen schuurpapier moet knippen. Meet van te voren wel even hoe groot deze stroken precies moeten zijn. De print zal eenvoudig zijn, net zoals de montage van het schuurpapier. Je kunt het ontwerp van Justignorant trouwens downloaden op Thingiverse.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter