Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Dit moet je weten over de soorten gordijnen
Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2021

Dit moet je weten over de soorten gordijnen 

De aanschaf van een nieuw gordijn is een belangrijke keuze. Een gordijn is namelijk een sfeerbepalende factor in iedere ruimte. Met gordijnen kun je een ruimte echt maken of kraken. Het verschilt per ruimte en per interieur welk soort gordijn het meest geschikt is. Wanneer je een nieuw gordijn wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke soorten gordijnen er allemaal zijn. In deze blog vertellen we je meer over de diverse gordijnen waar je voor kunt kiezen.

Kies je een vitrage of overgordijn
Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden tijdens de zoektocht naar het perfecte gordijn, is die tussen een vitrage of overgordijn. Beide zijn prachtige gordijn soorten, maar hebben totaal andere functies. Zo is een vitrage een gordijn dat gemaakt is van een zeer dunne stof. Hierdoor kun je eenvoudig door dit gordijn heen kijken en komt er ook veel daglicht door het gordijn heen. Wél houdt een vitrage de felste zonnestralen buiten. Ben jij juist op zoek naar een gordijn dat je meer privacy biedt? Dan is een overgordijn wellicht de juiste keuze voor jou. Een overgordijn is het tegenovergestelde van een vitrage en is gemaakt van een stof dat vrijwel geen licht doorlaat. Deze stof zorgt er ook voor dat er geen doorkijk mogelijk is. Een overgordijn is dus 100% licht- en zichtdicht. Een overgordijn wordt vaak in ruimtes als de slaapkamer opgehangen om ongewenste inkijk tegen te gaan en de kamer compleet te verduisteren. Naast deze twee soorten heb je ook nog inbetweens. Dit type gordijn zit precies tussen de vitrage en overgordijn in. De mate van inkijk en lichtinval is bij dit gordijn afhankelijk van de stofdikte die je kiest. Let hier dus goed op wanneer je een inbetween koopt.

De gordijnstof
Een andere keuze waar je voor kunt komen te staan, is die tussen een kamerhoge en kamerbrede gordijnstof. Het verschil tussen deze twee is de afmeting die aan de twee is gekoppeld. Zo is er bij een kamerbrede gordijnstof een onbeperkte afmeting in zowel de breedte als de hoogte. Maar bij een kamerhoge gordijnstof is enkel de breedte van de stof onbeperkt en is de hoogte van de gordijnstof beperkt. Wil je een gordijn waar geen naden zichtbaar zijn? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een kamerhoge gordijnstof. Bij kamerbrede gordijnstoffen worden er stroken aan elkaar genaaid waardoor er dus wel een naad zichtbaar is. Je kunt online de diverse mogelijkheden bekijken die er zijn voor gordijnen. Lees jezelf goed in en bedenk welk type gordijn het best bij jouw ruimte past. Hierdoor maak je een goede keuze en zul je nog lang plezier hebben van jouw gekozen gordijn.

 

Partner bijdrage 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter