Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
OLIEBOLLENKRAAM Versplein Bedum
De verzwaringsdeken: een nieuwe manier van slapen
Gepubliceerd op maandag 09 november 2020

De verzwaringsdeken: een nieuwe manier van slapen

Heb je er al van gehoord? De verzwaringsdeken . Qua uiterlijk lijkt hij niet veel te verschillen van een gewone deken. De kleuren kunnen vaak hetzelfde zijn en de stoffen en stiksels in zo’n deken ook. Enkel de inhoud van de deken kan erg verschillen. Logischerwijs is de verzwaringsdeken namelijk veel zwaarder dan veel mensen gewend zijn. Dit komt omdat de deken gevuld is met een speciale inhoud welke het gewicht van de deken veel zwaarder maakt.
Waarom zouden we een zwaardere deken willen? Welke voordelen zitten er aan een verzwaringsdeken? Lees het hieronder.

Voordelen van een verzwaringsdeken
Wat is een verzwaringsdeken? Dat is de vraag die je stelt wanneer je nog niet eerder van zo’n deken gehoord hebt. Om duidelijk te maken wat een verzwaringsdeken is, lichten we allereerst de voordelen van deze deken toe. Het eerste voordeel van een verzwaringsdeken is dat je een stuk sneller in slaap valt dan onder een gewone deken. Hoe dit komt? Doordat de deken druk uitoefent op je zenuwstelsel. Je wordt hierdoor minder alert, waardoor je ’s nachts niet langer wakker schrikt van allerlei geluiden.

Dit brengt ons ook direct bij het tweede voordeel van een verzwaringsdeken. Met een verzwaringsdeken slaapt je namelijk een stuk dieper dan gebruikelijk. Naast geluiden wordt je bijvoorbeeld ook minder snel wakker van een draaiende of woelende partner naast je. Dit alles heeft tot gevolg dat je beter slaapt, waardoor het lichaam voldoende rust krijgt. Hierdoor sta je de volgende ochtend vaker uitgerust en vol energie op. Een verzwaringsdeken heeft dus de nodige voordelen voor je lichaam en gemoedstoestand.

Voor wie is een verzwaringsdeken?
De verzwaringsdeken is in principe voor iedereen. De deken zorgt ervoor dat je minder prikkels ontvangt van buitenaf en zo ontspant. Dit kan erg gunstig zijn wanneer je een slaapprobleem heeft of vaak niet snel in slaap valt. Echter hoef je hier natuurlijk geen last van te hebben en helpt de deken ook om meer uitgerust wakker te worden. Het zorgt er namelijk voor dat je dieper slaapt. Ook als je geen problemen ervaart met slapen, helpt het om met een fitter gevoel wakker te worden. De verzwaringsdeken ervaringen kunt u ook op Slaapt.nl vinden.

Ook is uit verschillende onderzoeken gebleken dat kinderen met speciale aandoeningen, zoals ADHD of autisme, minder vatbaar zijn voor prikkels door de verzwaringsdeken. Hierdoor zou dit een positief effect hebben gehad op hun nachtrust en gemoedstoestand. Ook bij volwassenen met een dergelijke aandoening helpt de verzwaringsdeken volgens het onderzoek.

Wanneer kun je een verzwaringsdeken gebruiken?
Veel gebruiken de verzwaringsdeken om ‘s avonds beter in slaap te komen of dieper te slapen. Dit hoeft echter niet. Je kunt de verzwaringsdeken ook gebruiken om overdag een relaxmomentje voor jezelf te creëren. Ook wanneer je eventjes wilt relaxen, zorgt de deken voor druk op het zenuwstelsel en ben je minder vatbaar voor externe geluiden en bewegingen. De verzwaringsdeken van 9 kg is beschikbaar bij Slaapt.nl
Dit helpt met ontspannen op een drukke dag of wanneer je er zelf behoefte aan heeft.

 

Partner bijdrage 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter