Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Broodje Goed Doel bij bakkerij Hoekstra
Gepubliceerd op donderdag 21 juli 2016

In oktober gaan er een dertigtal medewerkers van de Hanzehogeschool zich vrijwillig inzetten voor het bouwen van een slaapzaal voor jongens bij de lagere school in Mbaash, midden in het Masai gebied in Tanzania.

Het project is er op gericht om de educatie van kinderen te verbeteren en de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking te vergroten door te bouwen samen met hen. Kennisdeling staat hier voorop! Vele kinderen wonen op grote afstand ( enkele uren lopen ) van de school en de bouwgroep wil onderwijs voor iedereen mogelijk maken. Wanneer de school een update krijgt met een slaapzaal dan zorgt de overheid dat er voor de leerlingen iedere dag een maaltijd beschikbaar is. Vorig jaar is er een slaapzaal voor meisjes gerealiseerd en dit blijkt heel goed te werken vandaar dat nu de jongens aan de beurt zijn.

Broodje Goed Doel bij bakkerij Hoekstra uit Bedum
Tanzaniaanse bol is een brioche - achtig brood met cashewnoten en mokka koffie.  

In het kader van een ”Broodje Goed Doel” gaat bakkerij Hoekstra uit Bedum gedurende de komende maanden 2 bijzonder producten bakken waarvan een gedeelte van de opbrengst bestemd is voor dit project. Dat zijn de Kilimanjaro koeken en de Tanzaniaanse Bol. In beide producten zijn de exportgrondstoffen van Tanzania o.a. koffie, cashewnoten en suiker aanwezig. U kunt nu op een smakelijke manier uw steentje bijdragen aan dit goede initiatief.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM