Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Belangrijke vragen bij het afnemen van een zakelijke lening
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Belangrijke vragen bij het afnemen van een zakelijke lening

Welke zakelijke lening heb jij nodig?
Als je de vrijheid wil om te ondernemen en te groeien, dan sta je waarschijnlijk op het punt om een zakelijke lening af te sluiten. Voor het afsluiten van een zakelijke leningen is er tegenwoordig veel mogelijk. Het is onverstandig om meteen contact op te nemen met een financier. Het is belangrijk om eerst goed te bepalen aan welke zakelijke lening jij behoefte hebt. Hierin zul je een aantal vragen moeten beantwoorden.

Voor welk doel heb jij de zakelijke lening nodig?
Er zijn verschillende redenen waarvoor iemand een zakelijke lening afsluit. Je hebt bijvoorbeeld geld nodig omdat jij je bedrijf uit wil breiden. In die situatie lijkt deze vraag misschien overbodig, maar bedenk ook dat er veel andere mogelijkheden zijn om de uitbreiding van jouw bedrijf te financieren. Hiervoor is een zakelijke lening niet altijd de beste optie. Ben je ervan verzekerd dat je de bij een leverancier gekochte goederen snel weer met winst weet te verkopen? In die situatie is het waarschijnlijk beter om een financiële regeling te treffen met de desbetreffende leverancier.

Wat is het bedrag dat je wilt lenen?
Je kunt niet zomaar een willekeurig bedrag lenen om je plannen te financieren. Allereerst moet je bepalen hoeveel geld je nodig hebt om je plan te kunnen realiseren. Vaak hebben ondernemers de neiging om het hoogst mogelijke bedrag te lenen, maar dit is niet altijd verstandig. Een zakelijke lening is alleen interessant in het geval dat het geleende bedrag ook een goed rendement oplevert. Zorg er dus voor dat jij jezelf niet afvraagt welk doel je hebt met het geleende geld, maar vraag jezelf af of het gebruik maken van een zakelijke lening voldoende rendement zal opleveren. Het rendement op een geleend bedrag wordt ROI genoemd, Return On Investment. Het is van belang dat je de ROI berekent voor verschillende bedragen. Wanneer de uitkomst van de berekeningen is dat de ROI niet verbetert wanneer je een groot bedrag leent, dan is het verstandig om niet zoveel mogelijk geld te lenen. Vraag jezelf dus eerst af wat het bedrag is dat je minimaal nodig hebt.

Hoe snel wil je over de zakelijke lening beschikken?
In welk tijdsbestek heb jij het geld van de zakelijke lening nodig? Bepaal hierin je financieringsbehoefte. Wanneer je krap bij kas zit en binnen een paar dagen nog te bestellen goederen wilt leveren aan een nieuwe klant, heb je snel geld nodig. Als je nog zit te twijfelen over de aanschaf van een nieuwe machine, dan heb je de zakelijke lening niet direct nodig.

Hoe snel kan jij de zakelijke lening terugbetalen?
Het is geen geheim dat geleend geld terug betaald moet worden. Vraag jezelf dus af hoe snel jij het geleende geld kunt terugbetalen. Hierin geldt: hoe sneller, hoe beter. Waarom? Omdat dit voordelig uitpakt. Wanneer je de lening snel aflost, hoeft er minder te worden terugbetaald dan bij een lange looptijd van de lening. Het nadeel van een snelle terugbetaling is dat je over minder werkkapitaal zult beschikken. Probeer de juiste balans te vinden in de snelheid waarin je het bedrag terugbetaald. Bespreek daarnaast goed met je financier hoe je de lening het beste kunt terugbetalen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter