Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Mijn auto staat stil, moet ik mij verzekeren?
Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020

Autoverzekering

Stel, je hebt net een auto gekocht omdat je het nodig had voor je baan. Van de één op de andere dag ben je bij huis komen te zitten. Dat kan zijn door bezuinigingen of ziekte. Het kan iedereen overkomen. Nu staat je auto vooral stil. Je woont in de stad en je kunt alles op de fiets doen en een auto heb je niet vaak nodig. De auto staat vooral stil. Hoe zit dat met je autoverzekering ? Stopzetten? Of zijn er nog meer oplossingen? Lees meer informatie over je stilstaande auto in dit blog.

Schade stilstaande auto
Staat je auto zo een maand stil? Dan kan het zijn dat je auto achteruitgaat. Het is een groot verschil of de auto binnen of buiten staat. De remmen, de versnellingsbak en de motor kunnen achteruitgaan. Banden gaan ook achteruit. En zelfs de accu loopt langzaam maar zeker leeg. Vocht richt schade aan, doordat er bijvoorbeeld roest of schimmels ontstaan. Raadzaam is dus om elke paar weken minstens 20 km te rijden met droog weer om éven weer de toeren te maken en alles droog te rijden.

Elke auto verplicht verzekeren
Elke auto met een kenteken moet verplicht verzekerd worden. Dit wordt namelijk bij het RDW geregistreerd. Zij houden bij welke voertuigen er in Nederland zijn. Op z’n minst moet je auto WA verzekerd zijn. Dat wil zeggen dat je verzekerd bent als je met jouw auto schade aanricht bij een ander.

Kenteken schorsen
Weet je zeker dat je niet met de auto op de openbare weg komt, dan kun je je kenteken schorsen. Dat kan via de RDW geregeld worden. Je hoeft dan geen belasting over verzekering voor je auto te betalen. Je auto is dan ook niet verzekerd tegen brand of diefstal. Mensen die een oldtimer hebben en die hun auto in de winter niet kunnen gebruiken, die schorsen hun kenteken ieder half jaar. Maak je toch wel af en toe gebruik van de auto, riskeer dan niet een fikse boete en sluit gewoon een autoverzekering af.

Auto zo goedkoop mogelijk verzekeren?
Toch een autoverzekering afsluiten? Doe dit dan via een goedkope partij. Inshared is een autoverzekeraar die lage premie vraagt en een ruime dekking biedt. Deze partij biedt de volgende autoverzekeringen: WA, Beperkt Casco, Beperkt Casco Extra en Allrisk. Inshared doet zoveel mogelijk online en daardoor kunnen ze snel schakelen, is overstappen geen gedoe en u maakt nooit te hoge kosten als het gaat om uw autoverzekering.

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter